Annonce
Nordfyn

Erotisk Tintin-kunstner lokker på Geværfabrikken: Nu knald på en anden måde

Ole Ahlbergs værker strækker sig over et halvt århundrede og indeholder meget mere end værker med Tintin, hvad de 120 deltagere til Café Stiften kunne forvisse sig om. Foto: Michael Bager
120 abonnenter til Café Stiften fik indblik i Tintin-kunstneren Ole Ahlbergs værker. Frem til midt i august er de udstillet på Geværfabrikken i Otterup.

Otterup: Frem til 1994, hvor produktionen blev nedlagt, knaldede det på Otterup Geværfabrik. Nu er der i de gamle fabriksbygninger knald på en anden måde, skal man følge kunstneren Ole Ahlbergs sprælske univers med Tintin i, må man sige, udfordrende erotiske situationer.

Der var fuldt hus, 120 abonnenter, til aftenens Café Stiften, som var arrangeret i samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET). Skæve smil og muntre bemærkninger var der også til fulde. For hvordan skal man gebærde sig, når den perfekte og nonseksuelle tegneseriehelt, man er vokset op med, pludselig boltrer sig i, hvad man troede, var umulige positurer for netop ham.

12 år kæmpede Ole Ahlberg, før han efter opslidende retssager vandt retten til at benytte sig af Tintin i sine værker. Frem til midten af august hænger de på Geværfabrikken. Og entréer man udstillingen med den tro, at det kun er Tintin og erotiske damer, forbløffes man.

Det er første gang, at Ole Ahlbergs mest betydende værker fra et halvt århundedes virke, er samlet ét sted. Tintin er den samlende figur, men udstillingen byder på så meget mere.

Annonce
Vin og vin. Et indblik i Ole Ahlbergs værker er også et indblik i én selv. Foto: Michael Bager

Mange gæster

Jette Kærgaard, salgschef i NEET, fortæller, at interessen siden ferniseringen midt i maj, har været stor. I pinsen var der over 100 besøgende om dagen, og generelt har besøgstallet indtil videre artet sig på en måde, så NEET er blevet bekræftet i, at det var en god ide at satse stort med Ole Ahlberg-udstillingen.

Med til aftenens arrangement hørte også, at lokalhistoriker Poul Broe fortalte de mange tilhørere om Geværfabrikkens historie. I 90 år var der våbenproduktion i Otterup. Stedets historiske betydning kan ikke underkendes, og sommerens Ole Ahlberg-udstilling er et af mange bidrag i forsøget på at skabe en bæredygtig platform til, at Geværfabrikken også i fremtiden har en værdi.

I dag fremstår bygningen rå, rustik og en anelse skummel, og derfor giver det måske netop god mening, at Tintin i sådanne omgivelser overgiver sig til drifter, han alt for længe end ikke anede, at han havde.

Det kan man så fundere over - hvad de 120 deltagere hvert med sit afsæt og hver på sin måde gjorde.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce