Annonce
Kultur

Erotisk drama med stjerner på og bag scenen

Sonja Richter som frøken Julie og Alban Lendorf som tjeneren Jean i "Frøken Julie". I baggrunden ses Andreas Bernitt, der har komponeret musikken til det erotiske drama. Foto: Emilia Therese
Annonce

Tre af dansk scenekunsts helt store stjerner har hovedrollerne på og bag scenen i Bellevue Teatrets ambitiøse nyopsætning af "Frøken Julie", der kombinerer skuespil, dans og musik.

Sonja Richter spiller den unge frøken, der frister, tirrer og lader sig forføre af tjeneren Jean. Men "Frøken Julie" er et erotisk spil med mange dagsordener, for det er ikke kun kroppe og sjæle, dramatikeren August Strindberg lader tørne sammen i den hede svenske sommernat, men også eviggyldige spørgsmål om køn, sex, magt og klasse.

Skuespilleren Sonja Richter og balletdanseren Alban Lendorf har hovedrollerne i nyopsætningen af "Frøken Julie", som blander skuespil, dans og musik. Foto: Emilia Therese

Jean bliver spillet af balletdanseren Alban Lendorf, der i 2011 blev udnævnt til solodanser ved Den Kongelige Ballet. Rollen er hans debut som skuespiller.

Annonce

Lindhardt instruerer

Opgaven med at få Alban Lendorfs beherskelse af det fysiske udtryk og Sonja Richters  replikbehandling til at smelte sammen til et intenst møde mellem kroppe og ord er lagt i hænderne på Thure Lindhardt, som hermed får sin debut som instruktør.

Odense-skuespilleren Thure Lindhardt, der har fuld gang i en international filmkarriere, debuterer som sceneinstruktør på Bellevue Teatret. PR-foto

Andreas Bernitt har komponeret musikken og spiller den live på scenen.

"Frøken Julie" har premiere på Bellevue Teatret 4. februar, hvis corona-situationen tillader det. Men det ligger fast, at stykket gæstespiller i blandt andet Odense og Aarhus i forået 2022.

For Sonja Richter og Thure Lindhardt bliver Odense-besøget samtidig et gensyn med gamle kolleger og lærere, for de er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i henholdsvis 1999 og 1998.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce