Annonce
Fyn

Erling Bonnesen kalder regeringen til forespørgsel: Hvad vil I i minksagen?

Erling Bonnesen har tidligere kritiseret regeringens strategi for at bygge på et spinkelt fagligt grundlag. Til forespørgslen er det faglige belæg fortsat en del af, hvad han ønsker redegørelse for. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Hvad vil regeringen i minksagen?

Det spørgsmål vil Venstres fødevare- og landbrugsordfører, Erling Bonnesen, nu stille i Folketinget. Han har indkaldt fødevareminister Mogens Jensen (S) og regeringen til forespørgsel i folketingssalen om håndteringen af smitteudbrud på danske minkfarme.

- Sagen er nu så stor og så alvorlig, at vi skal have hele Folketinget involveret i den, siger han.

Til forespørgslen ønsker han blandt andet redegjort for beslutningen om at aflive danske mink, samt hvordan regeringen vil sikre pels- og minkbranchen i fremtiden.

Indkaldelsen kommer blot få dage efter, at Erling Bonnesen sendte en række skriftlige spørgsmål til fødevareministeren med svarfrist på tirsdag den 20. oktober. Spørgsmålene bad om en afklaring af forskellige dele af regeringens håndtering af smitteudbruddene på minkfarme i Danmark.

Men det er ikke længere nok, mener han. For ifølge Venstre går det for langsomt med at få aflivet de syge dyr, og det kan få store konsekvenser.

- Man risikerer med den langsommelighed, hvor man ikke går målrettet efter at slagte de syge dyr nu, at man får lukket branchen af bagdøren. Det er stærkt kritisabelt, siger han.

Samtidig ønsker Erling Bonnesen et tættere og mere fokuseret samarbejde med avlerne.

Der sigtes efter, at forespørgslen kan holdes den 30. oktober. Det er to dage efter, at fødevareministeren er kaldt i samråd i Folketingets miljø- og fødevareudvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Efter dom på 60 dage: Knud Ahrnkiel forlader Kerteminde byråd og flytter til Nyborg

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce