Annonce
Fyn

Erling Bonnesen (V): Jeg bakker op om Lars Løkke og Kristian Jensen

Erling Bonnesen ser frem til ekstraordinært landsmøde. Arkivfoto: Michael Bager
Nu giver Venstres gruppesekretær også sin fulde støtte til den nuværende formand og næstformand i partiet

Venstre har vundet de to seneste valg med Lars Løkke Rasmussen i front og Kristian Jensen som næstformand. Derfor bakker den fynskvalgte gruppesekretær i partiet Erling Bonnesen også op om, at de to skal fortsætte på deres poster. Det siger han nu til fyens.dk.

Erling Bonnesen har ellers lurepasset på Facebook ved kun at rose, at Lars Løkke Rasmussen har ønsket et fremrykket landsmøde for at få skabt klarhed om både ledelsen af partiet og den politiske retning. Hans egen holdning til partiformandens fremtid skriver han intet om.

Men hvad mener du. Er Lars Løkke den rette mand i spidsen for partiet?

- Ja. Vi har vundet de to seneste valg med ham i front, og det er godt, at han er klar til at fortsætte og også siger klart, at det ikke kun er her og nu, men også som statsministerkandidat til næste valg, siger den fynske Venstre-mand.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Kristian Jensen også er Erling Bonnesens foretrukne næstformand, siger han.

- Det er samme svar. Stiller han op som næstformand, har han min opbakning. Han har også lod i de valgsejre, vi har fået.

Flere fra Venstres bagland har ellers ytret ønske om at få både Lars Løkke og Kristian Jensen skiftet ud for en gang for alle at få ro om ledelsen i partiet. Erling Bonnesen beklager uroen.

- Det har været træls, og det er vigtigt med det fremrykkede landsmøde for at få skabt klarhed, så vi kan koncentrere os om politikken, siger han og understreger, at det suverænt er de delegerede på landsmødet, der bestemmer, hvem der skal være i front for partiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce