Annonce
Nordfyn

Erindringsteater skal skabe stjernestunder blandt plejehjemsbeboere på Nordfyn

Mandag 18. november får SAG i Søndersø besøg af teaterfolk fra Dansk Amatør Teater og Scenekunst, som vil introducere de nordfynske skuespillere til erindringsteater. På billedet er de fotograferet i forbindelse med en revy, Arkivfoto
Frivillige amatørskuespillere får i workshops lov at lære den særlige teaterform erindringsteater. Senere tager de ud og fremkalder minder for demente på plejehjem.
Annonce

Nordfyn: Nordfyns Kommune er udvalgt, som en af tre kommuner på Fyn, som får glæde af et storstilet teaterprojekt støttet af Kulturregion Fyn.

Det er landsorganisationen Dansk Amatør Teater og Scenekunst, som står bag projektet, som vil involvere nordfynske amatørskuespillere, nordfynske plejehjem, Alzheimerforeningen og beboere og ansatte på plejecentrene.

Planen er at lave teaterforestillinger for demente - såkaldt erindringsteater - på et eller flere plejecentre i det nordfynske.

Erindringsteater er en meget enkel teaterform, som typisk bindes op på en genstand af en slags. Det kan være den gamle, etbenede nisse, som mormor altid hængte på juletræet. En kaffekop, som man altid selv drak af på sin fødselsdag. Det kan være hvad som helst, blot det er noget, som vækker et minde. Ud fra den historie, som knytter sig til genstanden, opbygges der så et lille skuespil. Et erindringsteater, hvor tilskuerne kan se en scene fra deres eget liv udspille sig foran dem.

Annonce

Lønnen bliver stjernestunder

Skuespillernes "løn" bliver de stjernestunder, de kommer til at opleve med det særlige publikum. Samtidig får de anledning til at lære en masse undervejs i en række lærerige workshops ledet af eksperter og garvede folk fra DATS. Mandag 18. november får SAG i Søndersø besøg af teaterfolk fra DATS, som vil introducere de nordfynske skuespillere til erindringsteater - i håb om, at nogle af dem vil være med i projektet.

Projektet er støttet med 315.000 kroner af Kulturregion Fyn. De to andre deltagende fynske kommuner er Nyborg og Assens.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce