Annonce
OB

Noget mindre end fynske klubber håbede: Eriksen-skifte giver penge til OB og Middelfart

Landsholdsspilleren Christian Eriksen har ofte været hjemme i Middelfart for at vise sine tricks frem og træne med de lokale børn og unge. Som her for nogle år siden. Christian Eriksen begyndte allerede som 3-årig, at spillle fodbold i Middelfart Gymnastik & Boldklub. Herfra skiftede han som 13-årig til OB i 2005. Foto: Peter Leth-Larsen/Scanpix
Men beløbene er dog givet noget mindre, end hvad de to fynske klubber havde håbet på. Det er tale om såkaldte uddannelses-penge, hvis procenter er fastlagt af UEFA.

FODBOLD: Christian Eriksens transfer til den italienske storklub Inter kaster givet pæne beløb af sig til fire andre klubber - der står vidt forskelligt i fodboldens grumt hierarkiske fødekæde, skriver The Athletic, som igen citeres af tipsbladet.dk

Men beløbene er langt fra de summer, som man oprindelig håbede på i specielt OB og Middelfart. For slet ikke at tale om Eriksens nuværende klub Tottenham.

For hvor der på et tidspunkt og forrige år blev talt om skifter til Real Madrid og Barcelona er den snak afløst af et skifte til mere normale summer til Inter, og det indvirker naturligvis voldsomt på den kompensation, som falder til Eriksens foregående klubber.

Christian Eriksens tidligere klub Ajax Amsterdam, som i sin tid købte fynboen fri af OB, står til at indkassere 10 procent af overgangssummen mellem Inter og Tottenham. Og da det ventes, at overgangssummen er et sted mellem 100 og 150 millioner, kan det selvsagt blive et sted mellem 10 og 15 millioner til hollænderne, som dog til daglig handler i helt anderledes store summer.

OB forventes at få et sted mellem én og to millioner kroner i de såkaldte uddannelsespenge, mens Middelfart - hvor Eriksen fik sin fodboldopdragelse - får endnu mindre.

Det skal dog tilføjes, at Eriksen undervejs blandt andet har skænket Middelfart en ny lille kunstgræsbane, og at Christian Eriksen generelt har været med til at hæve klubbens omdømme og generelle selvtillid.

Alle beløb skal tages med et vist forbehold, fordi både transfersummer og tidligere og dermed sælgende eller afgivende klubbers andel ikke er undergivet officiel afklaring, så det er op til offentligheden at tro på de summer, der bliver opgivet.

Samtidig har både klubber, spillere og agenter en interesse i at "spinne" beløbene - ofte med modsat fortegn.

Transfersummen mellem Tottenham og Inter er styret af den kendsgerning, at Eriksen til sommer ville være gratis for enhver ny klub, fordi hans kontrakt udløber til den tid, og dermed kan Tottenham med et halvt år tilbage ikke kræve de voldsomt store penge af Christian Eriksen - her et halvt år før kontraktens udløb.

Til gengæld kan Christian Eriksen glæde sig over, at han personligt har scoret en flot kontrakt i Inter. Der resterer at få fastslået bare nogenlunde, hvor meget kontrakten løber op i, men det er naturligvis betragtelige beløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce