Annonce
Sport

Eriksen klar til eventyret i Ajax

Stortalentet Christian Eriksen har været et hedt emne hos flere af europas største klubber, men nu er valget faldet på Ajax Amsterdam.

OB-talentchef Uffe Pedersen betragter Amsterdam-klubben som det perfekte valg for stortalentet Christian Eriksen

FODBOLD: OB og fynsk fodbold siger farvel til tidens måske største talent, men i Ådalen betragter man salget af Christian Eriksen, 16, som en blåstempling af klubbens talentarbejde.

- Som talentchef er det en af de største opgaver at udvikle talenter til Superligaholdet. Men her har vi at gøre med en speciel spiller, og i to år har Christian været ombejlet af masser af storklubber, siger OB-talentchef Uffe Pedersen om den spiller, der ikke nåede Superligabold på Fionia Park..

For Christian Eriksen er der givet tale om en både økonomisk og sportslig lukrativ kontrakt, og selv om OB ikke vil udtale sig om de sager, så har Ajax trods alt været nødt til at købe Christian Eriksen ud af en kontrakat, der løber helt frem til 2011.

Det indikerer, at der er faldet en pæn millionsum til OB, løs Odense Sport & Event A/S.

Stiftstidende fangede i går Christian Eriksen over mobiltelefonen. Kontakten med Ajax er intensiveret den sidste måned, og Ajax Amsterdams tekniske direktør Danny Blind og klubbens talent-scout John Steen Olsen var i september på Fyn for at tale med stortalentet og hans familie.

- Jeg synes, at Ajax er min klub. Den er stor, men ikke for stor, og så tror jeg, at Holland er et godt sted at starte.

Christian Eriksen har tidligere været til prøvetræning i både Chelsea og Barcelona men fik indtryk af, at det begge steder næsten var for stort som karrierens første udenlandske station, og måske frygtede han også at blive glemt blandt mange andre.

- Når jeg ser på det hele, så synes jeg, at det her er den rigtige beslutning. Selvfølgelig kommer jeg nok til at savne det derhjemme lidt, men det glemmer jeg vel, hvis jeg bliver glad for det hernede, siger Christian Eriksen, der havde hele familien med i Amsterdam til kontraktunderskrivelsen.

Annonce

Praktiske ting

Nu venter så en masse praktiske ting. Christian Eriksen skal formentlig bo hos en gæstefamilie og til at lære hollandsk, før han eventuelt skal gå i skole ved siden af fodboldtræningen.

- I starten skal jeg træne med U/19-truppen og nogle gange med andetholdet.

- Jeg håber at komme i førsteholdstruppen så hurtigt som muligt.

For OB-talentchef Uffe Pedersen er Ajax det rigtige valg.

Visioner i spillet

- Christian har nogle visioner i spillet, som man ikke ser normalt i den alder. At han har langt de fleste værktøjer i orden, og eksempelvis sparker præcist med begge ben, er én ting. Men det er spilforståelsen, som løfter ham.

- Vi har i OB hele tiden prøvet at udfordre ham, og som en af de spillere er han blevet rykket op før tid til U/19-holdet, og det mestrede han også. Næste skridt var at træne med Superliga-truppen, og det har Christian også gjort med godt resultat.

- For mig har de været vigtigt, at Christian fandt den helt rette klub, og med al respekt for det arbejde vi gør her i OB, så har Ajax altså noget ekstra.

- I Danmark vægter vi med rette, at talenterne skal passe deres uddannelse, og Christian har haft et hårdt program med både handelsskole og træningen. Lige i dette tilfælde har jeg så ikke været i tvivl om, at netop Christian er moden nok og gør det rigtige ved tage mod Ajax-tilbuddet, og jeg er meget tilfreds på hans vegne, siger Uffe Pedersen om Middelfart-knægten, som også tidligt glimtede i Stiftstidendes julestævne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Kommunen udvider med 8000 kubikmeter på havnen: - Det er prikken over i'et, jubler borgmesteren

Annonce