Annonce
Sport

Eriksen hyldede sin søn: Det kommer han til at høre om

Christian Eriksen peger på sin støvle efter scoringen til 2-0 mod Mexico.

Christian Eriksen pegede ned på støvlen og sin søns fødselsdato, da han scorede det sidste mål mod Mexico.

Den nybagte far Christian Eriksen pegede ned på sin støvle, da han lørdag aften scorede det sidste mål i 2-0-sejren over Mexico i landsholdets sidste testkamp før afrejsen til VM i Rusland.

På støvlen var indgraveret datoen 04-06-2018, som var den dag, Eriksen blev far.

- Det kan jeg takke Nike for. De har været hurtige til at få indgraveret det, og det var jeg glad for.

- Jeg håber, at jeg kan få fortalt ham om det, når han bliver ældre, siger Christian Eriksen efter kampen på Brøndby Stadion.

Den 26-årige Tottenham-stjerne var i flere dage fraværende i den danske landsholdslejr og missede for en uge siden en testkamp mod Sverige, da kæresten Sabrina var højgravid. Efter fødslen i mandags valgte han at blive et par dage hos familien.

Eriksen fortæller dog, at det har været nemt at komme tilbage i VM-truppen.

- Mit fokus har hele tiden været at komme tilbage i truppen og spille en kamp før VM, så jeg kunne få den bedste følelse før slutrunden. Sabrina havde planlagt det, så det passede, siger han.

- Tankerne efter træning ligger måske et andet sted end førhen. Men når jeg er på banen, så fokuserer jeg 100 procent på at spille fodbold som altid, forklarer Eriksen.

Midtbanespilleren var alligevel en smule mærket af dagene hjemme hos familien, da han i slutminutterne blev ramt af krampe i læggen.

- Jeg har ikke lavet så helvedes meget i forhold til de andre, og i forhold til det, jeg plejer at lave, siger han.

Christian Eriksen havde i slutfasen muligheden for at køre mod mål og måske gøre det til 3-0, men måtte opgive.

- Jeg var kommet fri og skulle løbe ned mod målmanden, men det kunne jeg ikke. Så kunne jeg lige så godt lade mig udskifte og give en anden chancen, siger Eriksen.

Han er dog helt sikker på, at han vil være helt fit, når VM går i gang på næste lørdag mod Peru.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce