Annonce
Fodbold

Eriksen halv milliard værd

Danmarks Christian Eriksen og Kasper Dolberg takker hinanden for målene mod Georgien forleden. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Schweizisk analyseinstitut vurderer fynboen til at være salgbar for 61,3 millioner Euro.

FODBOLD: Der spekuleres i et skifte for Christian Eriksen til Real Madrid og andre klubber fra Tottenham, som fynboen har fortalt, at han gerne vil forlade for at prøve noget nyt et år før hans kontrakt med London-klubben udløber.

Fynboens værdi på markedet falder langsomt i takt med, at hans kontrakt ikke forlænges.

Ifølge det anerkendte schweiziske analyseinstitut CIES Football Observatory ligger Christian Eriksen nummer 98 sammen med Inters Mauro Icardi på listen over de dyreste spillere i Europa. De er begge vurderet til at være 61,3 millioner Euro værd og det svarer til omkring 457 millioner danske kroner. For et år siden stod Eriksen til at kunne erhverves for 700-800 millioner kroner, men jo tættere en spiller kommer på kontraktudløb jo mindre er transfer-beløbet i den reelle verden.

Kylian Mwappé fra Paris St. Germain topper ikke overraskende listen, hvis top 6 ser sådan ud og hvor beløbet er i Euro svarende til cirka 7,5 mere i danske kroner. Mwappé er altså 1,9 milliarder kroner værd på markedet:

1. Kylian Mwappé, Paris St. Germain 252 millioner.

2. Mohamed Salah, Liverpool 220 millioner

3. Raheem Sterling, Manchester City 208 millioner.

4. Lionel Messi, FC Barcelona 167 millioner

5. Jadon Sancho, Dortmund 159 millioner

6. Sadio Mané, Liverpool 158 millioner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce