Annonce
Sport

Eriksen er tilbage i Dublin: Husker tydeligt hattrick

Paul Faith/Ritzau Scanpix
I 2017 scorede Christian Eriksen hattrick og sendte Danmark til VM. Mandag er han tilbage på Aviva Stadium.

Landsholdsspilleren Christian Eriksen skal mandag aften forsøge at spille Danmark til næste års EM-slutrunde, når fodboldlandsholdet møder Irland på udebane i den afsluttende kvalifikationskamp.

Da Danmark for to år siden kvalificerede sig til VM i Rusland, blev slutrundebilletten endegyldigt sikret i Dublin, og Christian Eriksen var med et hattrick den altafgørende spiller i Danmarks 5-1-sejr.

Da Danmark sidste år spillede 0-0 i Dublin i Nations League, var Eriksen hjemme i London for at pleje en skade.

Mandag spiller han for første gang siden hattricket på det stadion, hvor han leverede en af de enkeltmandspræstationer, der bider sig fast i landsholdshistorien. Den 27-årige stjerne glæder sig til gensynet.

- Det bliver specielt at komme tilbage igen. Det gik så fantastisk, sidst jeg spillede der. Jeg husker den kamp meget tydeligt. Jeg har efterhånden også set en hel del klip fra den, siger Eriksen.

- Jeg håber selvfølgelig, at det samme kan ske, selv om det er en ny tid.

Han er blevet hollandsk mester med Ajax, har spillet Champions League-finale for Tottenham og scoret til en VM-slutrunde for Danmark. De bedrifter matches af en regnvåd aften i Dublin.

- Den kamp rangerer højt over min karrieres højdepunkter. Der er ikke ret meget, der er større end at kunne skyde sit land til VM på den måde.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg ramte mit topniveau lige der. Jeg var kynisk, og bolden røg ind, når jeg havde chancen.

- I nogle kampe har man en masse skud, hvor man ikke scorer, og i den kamp havde jeg tre skud og lavede tre mål. Det var en rate på 100 procent, siger Eriksen.

Han har scoret 31 mål i 94 landskampe, men selv hvis han ikke udbygger sin måltotal, og holdkammeraterne heller ikke får bolden i kassen, kan Danmark sikre EM-billetten mandag aften.

0-0 - eller et hvilket som helst andet uafgjort resultat - sender Danmark til EM. En dansk sejr garanterer en førsteplads i puljen foran Schweiz.

Opgøret begynder mandag 20.45.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce