Annonce
Debat

Erik Schmidt-sagen. En hyldest til de forandringsresistente

Annonce

Læserbrev: Onsdag 1. november blev Erik Schmidts sag afgjort ved byretten i Odense. Odense Kommune fik medhold i, at de kunne give ham en tjenstlig advarsel for at have råbt op på et lukket møde på Agedrupskolen. Det var i de dage, hvor bølgerne gik højt pga. lockout og implementering af folkeskolereformen.

En ny leder tromler ind over skolen, og lærere som har arbejdet samvittighedsfuldt og engageret i mange år, bliver stort set kørt over.

At en lærer protesterer, er der derfor mange gode grunde til.

At dommeren på et meget tyndt grundlag giver Odense Kommune medhold, er for mig komplet uforståeligt. Men at dommeren ydermere i sin redegørelse benytter sig af udtrykket "forandringsresistente medarbejdere", om de medarbejdere der ikke lige kan se lyset, når nye tiltag kommer fra oven, det er simpelthen en hån over for medarbejdernes faglighed og indsigt i eget arbejde.

Så derfor vil jeg godt her benytte lejligheden til at hylde de forandringsresistente. De, der kræver, at nye tiltag er afprøvede, eller i det mindste gennemtænkte, inden de sættes i søen.

De, der kan lide at have tid til fordybelse. De, der værdsætter langsomhed, og den grublen der gør os klogere. De, der kvitterer med en sund skepsis, når de igen igen bliver bedt om at implementere nye måder.,

De, der har gennemskuet, at mere dokumentation og evindelige målinger i det offentlige, ikke i sig selv, skaber højere kvalitet. De, der godt ved, at Moderniseringsstyrelsen bare er et andet ord for sparestyrelsen. De, der har været vidner til og ofre for serviceforringelser overalt i det offentlige. I sundhedsvæsenet, i uddannelsessystemet, i plejesektoren, hos skattevæsenet.

Så hold fast, du forandringsresistente. Kræv langsomhed, eftertænksomhed og grundighed. Især fra dem der tager beslutningerne. Stol på din egen sunde fornuft og stil spørgsmål til dem, der har så travlt med at se fremad, at de glemmer at se sig til siden.

For du ved godt, at tempo ikke er lig med kvalitet, men at tiltag der lykkes, kræver ro og medinddragelse.

Husk på, at der sjovt nok ofte er nogen bagved, som tjener kassen på noget, der ser flot ud på papiret, men som aldrig finder sin forløsning i virkeligheden, for man glemte at tage virkeligheden med på råd. Og tænk på, om de skattekroner kunne være brugt bedre?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce