Annonce
Indland

Erik Schmidt kan blive Årets Fynbo

Erik Schmidt har i fire år haft en strid med Odense Kommune. I sidste uge vandt han sagen i landsretten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lærer Erik Schmidt er indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris. Se, hvordan du selv kan indstille en kandidat til prisen.

Tidligere skolelærer Erik Schmidt er blevet indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris, Årets Fynbo.

Indstillingen skyldes Erik Schmidts "kamp for ytringsfriheden, der rækker langt udover snævre faginteresser", som bl.a læser Ole Helms skriver. Læser Irene Nim Hansen henviser også til Schmidts "utrættelige kamp for offentlig ansattes ytringsfrihed" og tilføjer, at han også bør få prisen for "sit kæmpe engagement i sit lokalområde i Agedrup, for sine skarpe kommunikative evner som redaktør af Odense Lærerforenings medlemsblad og for de fine fotos, han altid tager."

- Erik er i bund og grund et super dejligt og engageret menneske, og som den fødte lærer, han er; et kæmpe forbillede for alle mennesker, skriver hun.

Årets Fynbo uddeles til januar, og den skal ifølge fundatsen gå til et menneske, der har "udvist et helt særligt initiativ eller et helt særligt engagement ud over det, man med rette kan forvente".

Blandt de øvrige kandidater er også direktør i Live Culture Hans Thomsen, fordi han "har ydet en kæmpe indsats for musiklivet på Fyn igennem sin lange karriere", som læser Bjarne Larsen skriver. Kunstneren Jørgen Svenstrup er indstillet af læser Vilja Lange for "sin store uegennyttige indsats for at sætte Fyn/Danmark på kunst-verdenskortet". Og Ivan Nielsen, Bagenkop, er indstillet til prisen, fordi "han gør alt for, at Bagenkop ikke skal være en kedelig by".

Du kan stadig indstille din egen kandidat ved at maile din begrundelse til aaretsfynbo@fyens.dk - eller ved at følge linket i denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce