Annonce
Assens

Erik Brandt er solo på Sulegaarden

Spirrende Rum er navnet på kunstværket. SIden starten af Sulegaarden i 1991 har Erik Brandt udstillet i de gamle bygninger mellem 20 og 25 gange.

For første gang nogensinde laver Erik Brandt en soloudstilling på Sulegaarden. Anledningen er kunstnerens 70-års fødselsdag

LUNDAGER: I januar fyldte kunstneren Erik Brandt 70 år. I den anledning har han lavet en udstilling ved navn "Mellem stilstand og bevægelse", som bliver vist på Galleri Sulegaarden i Lundager fra og med på lørdag.

- Eller måske har jeg lavet den for at lappe lidt på såret, som kunstneren selv udtrykker det.

Umiddelbart giver den 70-årige kunstner nu ikke indtryk af at være voldsomt plaget af tidens tand. Han laver stadig store stenskulpturer, og det ene af hans værker på Sulegaardens udstilling er et flere meter højt tårn ved navn "Spireskulptur".

Siden 1979 har Erik Brandt levet af sin kunst, ligesom han sammen med andre kunstnere har været fast udstiller på Sulegaarden lige siden starten i 1991. Hans inspirationskilder er ild, vand, jord og luft, fortæller han, mens han viser en lille indrammet tegning frem, der er fyldt med små streger ved siden af hinanden.

- Jeg er meget inspireret af spirer, der gror op af jorden. Det skyldes nok, at jeg har haft en fortid ved landbruget, siger han.

Midt imellem spirerne er der en dør. En dør som både kan tolkes som en indgang til kunstværket og livet og en udgang til døden.

Åbne kunstværker

I løbet af de senere år er hans kunstværker blevet mere åbne og luftige. En åbenhed, der blandt andet viser det faktum, at han er blevet mere åben og rummelig, som årene er gået.

Og så er vi tilbage ved 70-års fødselsdagen igen. Og de små kunstværker, som han selv kalder for en mellemting mellem skulpturer og modeller, der også bliver vist frem i Sulegaardens bindingsværksbygninger.

Selv kalder han værkerne for meditative rum.

- Men jeg kan ikke altid forklare mine værker med ord, for nogle gange arbejder jeg også bare meget intuitivt. Det er jo også en af grundene til, at jeg laver det, jeg gør. Så kan folk tolke vidt og bredt. Det er sjovt at lytte, når folk går rundt på mine udstillinger. De tanker, de gør sig, er meget sjældent de samme, som jeg har gjort selv, forklarer han.

Hvor længe han bliver ved, tør han ikke gisne om.

- Det kan jeg sgu ikke selv bestemme. Men jeg bliver ved, lige så længe jeg kan, lover han.

Når de store skulpturer bliver for voldsomme at bakse med, vil han i stedet begynde at male flere billeder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce