Annonce
Assens

Erik Brandt er solo på Sulegaarden

Spirrende Rum er navnet på kunstværket. SIden starten af Sulegaarden i 1991 har Erik Brandt udstillet i de gamle bygninger mellem 20 og 25 gange.

For første gang nogensinde laver Erik Brandt en soloudstilling på Sulegaarden. Anledningen er kunstnerens 70-års fødselsdag

LUNDAGER: I januar fyldte kunstneren Erik Brandt 70 år. I den anledning har han lavet en udstilling ved navn "Mellem stilstand og bevægelse", som bliver vist på Galleri Sulegaarden i Lundager fra og med på lørdag.

- Eller måske har jeg lavet den for at lappe lidt på såret, som kunstneren selv udtrykker det.

Umiddelbart giver den 70-årige kunstner nu ikke indtryk af at være voldsomt plaget af tidens tand. Han laver stadig store stenskulpturer, og det ene af hans værker på Sulegaardens udstilling er et flere meter højt tårn ved navn "Spireskulptur".

Siden 1979 har Erik Brandt levet af sin kunst, ligesom han sammen med andre kunstnere har været fast udstiller på Sulegaarden lige siden starten i 1991. Hans inspirationskilder er ild, vand, jord og luft, fortæller han, mens han viser en lille indrammet tegning frem, der er fyldt med små streger ved siden af hinanden.

- Jeg er meget inspireret af spirer, der gror op af jorden. Det skyldes nok, at jeg har haft en fortid ved landbruget, siger han.

Midt imellem spirerne er der en dør. En dør som både kan tolkes som en indgang til kunstværket og livet og en udgang til døden.

Annonce

Åbne kunstværker

I løbet af de senere år er hans kunstværker blevet mere åbne og luftige. En åbenhed, der blandt andet viser det faktum, at han er blevet mere åben og rummelig, som årene er gået.

Og så er vi tilbage ved 70-års fødselsdagen igen. Og de små kunstværker, som han selv kalder for en mellemting mellem skulpturer og modeller, der også bliver vist frem i Sulegaardens bindingsværksbygninger.

Selv kalder han værkerne for meditative rum.

- Men jeg kan ikke altid forklare mine værker med ord, for nogle gange arbejder jeg også bare meget intuitivt. Det er jo også en af grundene til, at jeg laver det, jeg gør. Så kan folk tolke vidt og bredt. Det er sjovt at lytte, når folk går rundt på mine udstillinger. De tanker, de gør sig, er meget sjældent de samme, som jeg har gjort selv, forklarer han.

Hvor længe han bliver ved, tør han ikke gisne om.

- Det kan jeg sgu ikke selv bestemme. Men jeg bliver ved, lige så længe jeg kan, lover han.

Når de store skulpturer bliver for voldsomme at bakse med, vil han i stedet begynde at male flere billeder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce