Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren om Løvens Hule: I Vendsyssel har man V-hals i T-shirten

Løvens Hule-veteranen Jesper Buch (tv.) får godmodigt-kvalificeret modspil fra nordjyske Jacob Risgaard, der i torsdagens udsendelse stod i spidsen for at demontere en falsk bombe. Pr-foto

For sjette år i træk afdækker "Løvens Hule" det afgørende møde mellem optimistiske iværksættere og profitdrevne investortyper.

Hvis det lyder gabende kedsommeligt, så har man ikke givet tv-serien en chance og oplevet løvernes lattermilde kappestrid, der dækker over benhårde ambitioner om at løbe med de bedste investeringer.

Danskerne har da også givet løvehulen masser af chancer og sidder troligt torsdag aften på DR og hepper på de bedste pitches - altså iværksætternes præsentationer af deres livsdrømme, der bare lige mangler nogle kloge penge for at blive forløst.

Annonce


Konceptet holder, og der kommer rigtige virksomheder - og rigtige millionærer - ud i den anden ende.


I sidste uge gik 815.000 seere en tur i Løvens Hule, og dermed var programmet det mest sete, altså bortset fra en masse håndbold-tv fra verdensmesterskaberne i Egypten.

I hele 2020 var "Løvens Hule" endda en af de mest streamede serier på DRTV, kun overgået af dronningens coronatale til nationen, "Den Store Bagedyst" og dramaserien "Ulven Kommer" - men foran den populære julekalender "Julefeber".

Det er overraskende, at det kan finde sted i et land, hvor iværksætterkulturen er svag og lighedsdiskussionen kører for fulde gardiner.

De stenrige løver får lov at øse af deres erfaringer med at drive virksomhed, læse markedet rigtigt og tænke i, hvordan en idé kan skabe den næste millionær (med et pænt afkast til løven eller løvinden).

Erhvervsredaktør Jens Bertelsen. Foto: Nils Svalebøg

Det hjælper selvfølgelig, at stemningen mellem investorløverne er så god. Sidste års hold kører videre i år, og veteranen Jesper Buch får godmodigt-kvalificeret modspil fra nordjyske Jacob Risgaard.

Vi er derhenne, hvor avisen B.T. har fået lavet en Yougov-måling, hvor danskerne er blevet spurgt om deres favorit blandt Løvens Hule-investorerne. Jacob Risgaard vinder med 30 procent af stemmerne, og det gider Jesper Buch, der er hensat til en andenplads med 24 procent, ikke at snakke om.

- Ikke når jeg ikke er nummer et. Det er min kommentar, siger han til avisen.

Jesper Buch, der jævnligt henviser til sin barndom i Vamdrup, fortæller til gengæld gerne om sin værste investering nogensinde: At han solgte takeaway-virksomheden Just Eat tre år for tidligt. Han kunne have tjent fire-fem milliarder mere, hvis han havde ventet. Sådan kan det gå.

Men hverken han eller Jacob Risgaard vil nogensinde mangle noget, hvis de fortsætter med at værne om deres surt optjente penge. Risgaard, der har skabt sin formue på netbutikken Coolshop, går jordnært til iværksætterne, der ofte kan se en genvej til succes, hvis de får adgang til Coolshops internationale setup.

I torsdags var det tøjiværksætterne bag Bareen T-shirt, der tog løverne med storm, fordi de er i stand til at sælge basis-T-shirts for 250.000 kroner om måneden.

Trøjerne kunne fås i én model, dog i fire farver.

- Er det fordi, jeg er fra Vendsyssel, at jeg savner en V-hals, spurgte Jacob Risgaard og endte alligevel med at skyde penge i virksomheden, der nu skal eksportere sit tøj ud i den store verden.

Måske fordi rivalen Jesper Buch i 2018 købte sig ind i tøjfirmaet Shaping New Tomorrow, der siden er vokset eksplosivt og allerede i 2019 leverede sit første tocifrede million-overskud.

Konceptet holder, og der kommer rigtige virksomheder - og rigtige millionærer - ud i den anden ende.

Det afholder ikke kulturminister Joy Mogensen (S) fra at rose programmet til skyerne.

- "Løvens Hule" er meget mere end show. Det, som folk kommer med i programmet, er deres hjerteblod. Det viser, at når public service-tv skaber programmer om danskerne, så søger danskerne også disse programmer, har Joy Mogensen sagt til Berlingske.

Mon ikke syvende sæson allerede er i støbeformen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Politikere kræver handling fra minister og kommunen i Marco-sag: - Lad nu den familie flytte ind til deres barn

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Stor mystik om politiaktion: Har afspærret område i Odense

Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Odense

Politisk ballade om job-løfter får borgmester til at afbryde ferie: - Venstre ved udmærket, hvordan tingene forholder sig

Nordfyn For abonnenter

Charlotte har fået nok: - Jeg er overhovedet ikke sart, jeg er bare træt af gaderæs i Bogense

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Debat For abonnenter

Lokalredaktør: Måske vi bør skrive endnu mere om den nordfynske trafikkultur

Faaborg-Midtfyn

Borgmester vil ikke føre personalesager i avisen: Skolebestyrelse tilgiver fyringstruet fagchef

Indland

Optag på uddannelser: Så mange får deres førsteprioritet

Assens

Frivillige søreddere måtte rykke ud midt i fredagshygge og EM-kamp: - Det viser, at der har været et stort behov for os

Kerteminde For abonnenter

Flasker med tis og papir med bæ: Her efterlader udenlandske lastbilchauffører uhumsk affald

Navne

Mindeord: Søster blev kendt da hun satte millionær til at skrælle kartofler

Annonce