Annonce
Erhverv

Erhvervsmand vil råbe politikerne op: Det skal være lettere at komme på arbejde i Odense

Thomas Visti, der driver iværksætterhuset Visti Unlimited på Helgavej i Odense M., synes, det er for besværligt at komme på arbejde i de virksomheder, der ligger lidt uden for byen. Infrastrukture skal forbedres, foreslår han. Foto: Michael Bager
Det er for svært at komme på arbejde i flere af Odenses store industriområder. Infrastrukturen skal forbedres, mener Thomas Visti, der også ønsker hjælp til at få udenlandsk arbejdskraft integreret.

Odense: Det er fint nok at have store industriområder som Tietgenbyen i Odense SØ og området ved f.eks. Hvidkærvej i Odense SV, men det skal lettere at komme til eller fra arbejde i Stor-Odense. Infrastrukturen omkring flere af byens industriområder er simpelthen for dårlig.

Det mener den succesrige iværksætter og robotinvestor Thomas Visti, som vil bringe netop den problemstilling op på et vælgermøde mandag, hvor Odenses toppolitikere skal diskutere erhvervspolitik - og få input fra nogle af det lokale erhvervslivs topfolk om, hvordan kommunen bedst muligt kan hjælpe erhvervslivet.

- Letbanen kører ikke tæt på Tietgenbyen, og der går dårligt nok busser derud. Mange unge mennesker, der arbejder på virksomheder lidt uden for byen, bor typisk inde i byen og de har ikke nødvendigvis bil. Det skal være nemmere for dem at komme til og fra arbejde, lyder det fra Thomas Visti som optakt til mødet mandag.

Annonce

- Infrastrukturen er også vigtig i forhold til at tiltrække arbejdskraft fra andre egne af landet. Hvis jyder eller sjællændere skal arbejde her, vil mange af dem komme med tog, og så skal det være meget lettere end i dag at komme ud i virksomhederne, tilføjer han.

Hjælp til udlændinge

Et andet vigtigt emne i forhold til at gøre vilkårene bedre for erhvervslivet er integrationen af udenlandsk arbejdskraft, som især virksomheder i robot- og it-branchen og internationale firmaer som f.eks. Facebook ansætter.

- Her kunne kommunen hjælpe virksomhederne ved at bistå udlændinge med praktiske ting som oprettelse af NemID, bankkonto, sygesikringsbevis og den slags. Det bruges der meget tid på ude i virksomhederne, og her ville en hjælpende hånd fra det offentlige være meget kærkommen, påpeger han.

Ud over Thomas Visti give adm. direktør Brian Djernes, Cane-Line, og adm. direktør Niels Thorborg, 3C Groups-koncernen, også deres bud på, hvad erhvervslivet mest har brug for fra kommunalt hold.

De er med

Vælgermødet, som arrangørerne kalder en erhvervspolitisk samtale, holdes mandag aften kl. 19-20.30 i Odense Congress Center, Ørbærkvej 350 i Odense.

Følgende politikere sidder i panelet: Borgmester Peter Rahbæk Juel (S), rådmændene Christoffer Lilleholt (V), Susanne Crawley Larsen (R) og Brian Dybro (SF), byrådsmedlem Tommy Hummelmose (K) og byrådskandidat Johnny Killerup fra den nye liste Liberaterne.

Følgende erhvervsfolk stiller op til debat: Niels Thorborg, 3C Groups, Thomas Visti, Visti Unlimited, Brian Djernes, Cane-Line, og Jesper Rosener, Jysk Fynske Medier.

Mødet er arrangeret af Dansk Erhverv, Sydbank, og Jysk Fynske Medier.

Fra arrangørside deltager adm. direktør Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv, adm. direktør Karen Frøsig, Sydbank, og chefredaktør Poul Kjærgaard, der styrer debatten.

Mødet er åbent for alle, og det er gratis at deltage.

Annonce

Grøn omstilling

Brian Djernes vil slå et slag for ideen om, at virksomheder placerer solceller på deres tage. Cane-Line skal udvide ed 5000 kvadratmeter i Rynkeby og vil gerne sætte solceller op og dele strømmen med naboen, Orana, og medarbejdere, der kommer kørende på arbejde i elbiler.

- Alle, jeg taler med, synes det er en god idé, hvis virksomhederne fik lov at lave grøn strøm ved at opsætte vindmøller og solceller. Vi kunne virkelig bidrage til den grønne omstilling, for erhvervslivet kan eksekvere hurtigt. Men reglerne giver os ikke lov, som de er i dag. Det bør der laves om på, siger Brian Djernes.

Han mener også, det er blevet for besværligt at få brandgodkendt nye byggerier. Her er der kommet nye regler, som gør det dyrere og mere besværligt at få de rette tilladelser, og også det punkt vil han bringe op på mødet med politikerne.

Annonce

Toppen af poppen er med

Mødet er et led i en møderække, hvor Sydbank, Dansk Erhverv og Jysk Fynske Medier i flere byer etablerer det, der kaldes en "erhvervspolitisk samtale" forud for kommunalvalget den 16. november.

Det er toppen af poppen af Odenses politikere, der er med, bortset fra den konservative rådmand Søren Windell. Han afløses af byrådsmedlem Tommy Hummelmose (K), som til hverdag driver virksomheden Intelligent Banker. Han vil slå et slag for at få mere plads til bilerne, for med flere elbiler på vejene, bliver der større trængsel. Og i forvejen holder odenseanerne alt for meget i kø.

- Vi nødt til at tale asfalt også, selv om de fleste kun vil tale elbiler, siger han.

Mødet holder i Odense Congress Center i Lokale Jylland. Det er gratis at være med, og det kræver tilmelding på forhånd. Du kan tilmelde dig via dette link.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det begyndte med en legetøjsgravemaskine for tre år siden: Nu er firmaet på byggepladser i hele verden

Nordfyn For abonnenter

Daniella blev kørt ned - og folk kører stadig for stærkt: Bøderegn på ulykkesstrækning

Fyn

Tatovør-hær troppede op i Miljøstyrelsen: - De har vist forstået, at vi står over for et problem

Middelfart

Fire vindere er fundet: Se alle læsernes opfindsomme græskar-værker

Faaborg-Midtfyn

Er det valgets største bommert? Han efterlyser bedre skoler, men hans valgplakat skæmmes af stavefejl

Navne For abonnenter

Hov, hvad er nu det for nogle sjove små skilte: Torben tager kampen op mod fartdjævlene

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Kerteminde

Det kommende valg handler om at passe på Kertemindes DNA

Assens

Michelle og Jonas har byens mest mærkværdige bil: - Så kan jeg da finde den, hvis folk stjæler den

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Nyborg

Ups! Uheld på køreteknisk anlæg: Elev-lastbil væltede om på siden

OB For abonnenter

Svært at se at noget bliver bedre: OB mangler at rykke sig bare en meter

Kerteminde

Grillos-Mike stopper på 'Hovedet': - Nogle gange er det jo ikke altid godt, når det går godt

Annonce