Annonce
Sydfyn

Erhvervsmand bag ny radiokanal: Svendborg kan ikke undgå at få noget ud af det

Arkivfoto
Den sydfynske erhvervsmand Uffe Jeppesen, der har lagt penge i den nye digitale taleradio, Loud, glæder sig over, at det drypper på Svendborg med arbejdspladser, når den nye radiostation etableres. Og så kalder han reaktioner fra Radio24Syv, der tabte udbuddet, for ynkelige.

Svendborg: - Jeg har det super godt.

Sådan siger erhvervsmanden Uffe Jeppesen, efter det står klart, at det er Loud, som bliver en ny landsdækkende digital taleradiokanal fra 1. april 2020. Selskabet bag, Kulturradio Danmark, vandt udbuddet på kanalen og en finansiering i omegnen af 70 millioner kroner årligt i fire år foran Radio24Syv og DK4.

Og Uffe Jeppesen er en af drivkræfterne, der har lagt penge og stillet bankgaranti for, at udbuddet kunne blive til virkelighed. Og nu får den nye radiostation så hovedsæde i Svendborg.

- Jeg er rigtig glad for at føre noget til det fynske område, til provinsen. Vi lægger et hovedkontor for en landsdækkende radiostation i Svendborg, siger han.

Han understreger, at det ikke er et Svendborgprojekt, da ejerkredsen bag Kulturradio Danmark udover den lokale Radio Diablo også tæller fire andre landsdækkende radiostationer.

- Men Svendborg kan jo ikke undgå at få nogle arbejdspladser ud af det, og der vil være en underskov, der skal levere til det. Det kommer også til at være noget i andre byer, og der er jo meget dygtige folk i København, som skal være med i driften af radioen, men Svendborg får andel i det, så det er ikke bare storbyerne, der løber med det.

Annonce

Loud skal være en public service-kanal, som skal have fokus på kultur. Og er en såkaldt dab-kanal - altså en kanal, som ikke er på fm-båndet, men sendes digitalt. Uffe Jeppesen kalder det for et hjerteprojekt og siger, at succeskriteriet er, at de kommer til at levere på indholdet på sendefladen.

- Og som forretningsmand vil jeg gerne have, at vi kan drifte en radiostation, der kan køre efter bogen. Men det er jo lidt specielt for mig at lægge energi, kræfter og risiko i noget, der ikke kan skabe overskud. For som public service-kanal ved vi godt, at vi ikke tjener penge på det.

- Ynkelige 24Syv-reaktioner

Uffe Jeppesen er til gengæld ikke imponeret af de reaktioner hører fra Radio24Syv, som trak sorteper i udbudsrunden, hvilket betyder, at radiokanalen må lukke helt efter otte år på fm4-båndet. Den frekvens overtager Jysk Fynske Mediers pr. 1. november, og med Louds sejr i udbudsrunden af dab-kanalen er det altså helt slut for den populære taleradio.

- Det bliver måske misforstået lidt i dag, at vi har vundet over 24Syv, det har vi ikke. De tabte for længe siden, da Radio 4 overtog på fm-båndet, siger Uffe Jeppesen.

- Men det er ynkeligt at se, hvordan de reagerer på, at de ikke har vundet udbud. Det er nedladende at høre, at de mener, at det kan ikke passe, at de, der er så fantastisk dygtige og laver god radio - og det har de virkelig også gjort - ikke vandt udbuddet. De kan slet ikke forestille sig, at der findes andre mennesker i Danmark, der kan tænke indad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce