Annonce
Erhverv

Erhvervslivets svar på Michelin-guiden: Fynsk madkværn nomineret

Fynske Biotrans Nordic er sammen med seks andre danske virksomheder nomineret i det globale erhvervslivs svar på Michelin-guiden

En madkværn, som findeler og forbereder madaffald til bioforgasning. Det er, hvad der skal til for at blive nomineret i det globale erhvervsliv prestigefulde Sustania100-guide, der af flere bliver kaldt erhvervslivets svar på Michelin-guiden.

Det var det i hvert fald for Odense-virksomheden Biotrans Nordic, der sammen med i alt seks andre danske virksomheder netop er blevet nomineret i guiden.

Guiden er sat i verden for at lede investorer, politikere og forbrugere i retning af de virksomheder, der leverer de mest innovative og bæredygtige produkter, og her lykkedes det altså Biotrans Nordic at fremrage sig med sit madaffaldssystem.

Annonce

300 virksomheder står i kø

Selv om virksomheden ikke har mere end to år på bagen, er det nominerede affaldssystem allerede installeret i store danske virksomheder og institutioner, som DR, Slagelse Sygehus, Holbæk Sygehus, Hotel d' Angleterre og Rambøll.

Og yderligere cirka 300 virksomheder står i kø for at få systemet installeret, oplyser Odense-firmaet.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Annonce