Annonce
Erhverv

Erhvervslivet jubler: - Facebook sætter Odense på landkortet

Facebook-pressemøde på Odense Rådhus tiltrak stor opmærksomhed. Det samme tror flere forskellige direktører fra det fynske erhvervsliv at datacenterets beliggenhed i Tietgenbyen vil gøre i fremtiden. Foto: Kim Rune

Facebooks tilstedeværelse i Tietgenbyen gavner alle andre virksomheder på Fyn. Det mener flere chefer fra Odenses it- og robotklynge samt direktøren for Fynsk Erhverv.

Selvom datacenteret kun skaber 150 permanente arbejdspladser på Fyn, vil Facebooks blotte tilstedeværelse i Odense have en nærmest guddommelig effekt for erhvervslivet på øen. Det indtryk efterlader fynske direktører, der alle jubler over udsigten til at dele by med Mark Zuckerbergs virksomhed.

I hvert fald lovpriser både Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR), House of Codes, Intelligent Banker og Fynsk Erhverv nyheden, som flere af dem mener "sætter Odense på landkortet".

- Det er med stolthed, at man er odenseaner i dag. Vi kan selvfølgelig ikke forudsige effekten, men jeg er sikker på, den bliver enorm, siger Tommy Hummelmose, der er medejer og direktør i Intelligent Banker.

Han er selv til stede under pressemødet på rådhuset torsdag og smiler efterfølgende fra øre til øre, da Fyens.dk interviewer ham.

- Når vi taler med vores kunder i Europa, siger vi, at det er H.C. Andersens fødeby. Men de ved alligevel ikke rigtig, hvor Odense er. Det kommer de til nu på grund af Facebook, siger Tommy Hummelmose, der også er politisk aktiv i Konservative.

Annonce

Mange afledte effekter

Lige så begejstret er direktøren for Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt. Selvom Facebook ikke skaber mange konkrete arbejdspladser, når først datacentret er rejst, forventer hun, at it-gigantens placering i Tietgenbyen vil gavne alle virksomheder på Fyn.

- Det tiltrækker en masse opmærksomhed til øen og øger vores attraktivitet, siger Jytte Reinholdt.

- Og hvordan gavner det så helt konkret de andre virksomheder?

- Det bliver en naturlig følge, at andre virksomheder følger trop og etablerer sig i Odense. Det vil skabe øget behov for folk i serviceerhverv og andre underleverandører, siger direktøren for Fynsk Erhverv.

Hun bakkes op af en af de yngre frontskikkelser i den odenseanske it- og robotklynge. 31-årige Jonathan Bornemann, som er administrerende direktør i House of Codes, kan slet ikke se nogle skyggesider ved, at en af verdens største virksomheder flytter til byen.

- Det her giver genlyd i hele Danmark og sætter Odense på landkortet som et "tech-kloster", siger han.

Hvordan det bliver en fordel for hans egen virksomhed, har han imidlertid sværere ved at svare på.

- Det bliver mere indirekte. Men generelt tror jeg, at det bliver nemmere at lokke dygtige medarbejdere til Odense, når de har hørt, at Facebook ligger her, siger Jonathan Bornemann.

Annonce

God signalværdi

En mere etableret virksomhed på Fyn, som også er kendt ude i verden, er Universal Robots. Og to af stifterne i den odenseanske gigasucces tipper begge for hatten for den nye virksomhed i byen.

- Det er et stort og flot firma, der kommer til Odense, og det skal vi da være glade for, siger Esben Østergaard.

Det samme mener Thomas Visti, der i dag er direktør i MiR. Han fortæller, at han torsdag havde besøg af en tysk partner, som tydeligvis blev imponeret, da han hørte, at Facebook flytter ind:

- Det sender gode signaler og bygger på den positive udvikling, byen er i, siger han.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce