Annonce
Erhverv

Erhvervsledere mødes på cyklen: Rekordmange på fynsk cykelhold

Kaptajn Peter Konggaard på vej op ad Sa Calobra på Mallorca, da cykelnetværket prøvede kræfterne med bjergene på den spanske ferieø i sommer. Foto: Casper Helbo-Nielsen

Cykelnetværk slog rekord med 65 fynske erhvervsledere i år under Fynsk Erhverv, hvor alle styrkede fysikken og næsten hver anden fik nye forretninger med hjem fra turen. Nu gør Fynsk Erhverv klar til endnu en tur - som både indeholder træning, møder og en stor fælles bjergtur til sommer.

De styrker fysikken, men forretningen og netværket bliver også udvidet, når erhvervsfolk ruller ud på landevejen i Fynsk Erhvervs Business Challenge Cykling i endnu en sæson.

I år slog holdet rekord med 65 deltagere i cykelnetværket, som udover møder og træning herhjemme også nåede ud på en decideret bjergtur til Mallorca. Tidligere har netværket rundet Alperne, Dolomitterne og Pyrenæerne.

Torsdag er der informationsmøde og kickoffmøde hos Fynsk Erhverv forud for den kommende sæson, og direktør Jytte Reinholdt er ikke i tvivl om, hvorfor netværket får mange erhvervsledere fra Fyn til at trække i cykeltrøjen i seks år.

- Jeg er stolt af vores netværks-koncept i Fynsk Erhverv. Vores facilitatorer er garanter for, at netværket fungerer. De brænder for det, og de investerer rigtig meget tid og mange kræfter i, at alle får et stort udbytte, siger hun.

Peter Konggaard er kaptajn på holdet og leder netværket i samspil med to "løjtnanter", som det hedder i cykelsprog. Konggaard har selv en virksomhed i Odense, der producerer og sælger cykeltøj, og har været med alle årene. Kaptajnen håber at slå rekorden fra i år med endnu flere på 2018-holdet.

- Det er netværket, der trækker. Vi handler med hinanden, det er klart, men netværket gør, at du kommer til at kende rigtig mange personer i det fynske erhvervsliv. Og du kommer tæt på folk, når du sidder ved siden af dem og sveder på vej op ad et bjerg og skal du anbefale og handle med nogen, så er det lettere med nogen, du kender, siger Peter Konggaard.

Fynsk Erhverv er klar med sin syvende sæson med cykelnetværket Business Challenge Cykling, når træningen starter i januar.Torsdag er der kickoff-møde hos Fynsk Erhverv, som håber at slå dette års deltagerantal - hvor man slog rekord med 65 deltagere.

De deltog udover træningen på de fynske landeveje også i netværksmøder og selvfølgelig den helt store årlige cykeltur, som i år gik til Mallorca.

Netværket er udelukkende for folk i lederstillinger, og det koster 15.000 kroner at deltage i netværket.

Annonce

På tværs af brancher

Fynsk Erhverv understreger, at der ikke er tale om en cykelklub, men et erhvervsnetværk, der mødes på cykel. Derfor er det ikke nødvendigt, at man kan køre hurtigere end Pantani opad. Alle kan være med, lyder det fra Peter Konggaard.

- Vi har delt rytterne i tre kategorier med nye, let øvede og de bedste i den sidste kategori, som kører hurtigst, men alle er velkomne, siger han.

Direktør Jytte Reinholdt glæder sig over, at Fynsk Erhverv på denne måde kan bringe erhvervsledere sammen på tværs af forskellige brancher.

- Business Challenge Cykling Netværket i Fynsk Erhverv er et stjerneeksempel på, hvad fynske virksomhedsledere kan drive det til, når de mødes omkring en fælles passion, i dette tilfælde cykling. De besøger også hinandens virksomheder og deler viden og kontakter. Det er kort sagt en investering, både i dem selv, i deres forretning og i fællesskabet. Og så er de rollemodeller for andre fynske virksomhedsledere, for indsatsen kommer også til udtryk i en sundere udgave af dem selv. Kiloene falder og forretningen vokser, siger Jytte Reinholdt.

Annonce

Udbytte både fysisk og socialt

I den forgangne sæson har der udover hård træning og møderne på landevejene også været mulighed for at deltage i møder - uden cykel og farverigt outfit. For eksempel var tidligere verdensmester Alex Pedersen - nuværende direktør i Jysk Fynske Medier - på banen for at fortælle om krisestyring og primadonna-ledelse.

Udfordringerne starter med styrketræning i januar måned og så venter landevejene på Fyn fra foråret for de deltagere, som beslutter sig for at køre med på holdet. Det koster 15.000 kroner at deltage - plus en eventuel opjustering af cyklen og diverse grej, men for langt de fleste af deltagerne er det det hele værd, viser en spørgeskema-undersøgelse, Fynsk Erhverv har gennemført på holdet.

Næsten alle - eller 85 procent - siger, at de har fået et meget stort fysisk og sundhedsmæssigt udbytte at af deltage i cykelnetværket, mens endnu flere - 89 procent - siger, at de socialt har fået et meget stort socialt udbytte af udfordringerne på den to-hjulede i fælles flok.

På forretningssiden har det dog også været investeringen og tiden værd, siger mere end halvdelen, da 54 procent har fået et meget stort forretningsmæssigt udbytte af netværket.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce