Annonce
Erhverv

Erhvervsleder med et særligt blik for miljø og klima

Camilla Haustrup Hermansen er nyt medlem af avisens klummepanel, der skriver erhvervsklummen hver søndag. Foto: Rico Feldfoss
Camilla Haustrup Hermansen er nyt medlem af avisens klummepanel. Som erhvervsaktiv i familievirksomheden Plus Pack, der producerer blandt andet plasticemballage, er bæredygtighed et nøgleord for hende.

Camilla Haustrup Hermansen er nyt medlem af avisens klummepanel, som hver søndag på skift skriver erhvevsklummen her i avisen. Og hvis mellemnavnet lyder bekendt, så er den god nok.

Camilla Haustrup Hermansen er fjerde generation af Haustrup-familien, der grundlagde Odense-virksomheden Haustrups Fabriker. I dag er hun med i ledelsen af familiens virksomhed Plus Pack A/S, hvor hun har ansvaret for bæredygtighed og forretningsudvikling. Hun er desuden medejer og medlem af bestyrelsen i Plus Pack, hvor hendes bror, Anders, er adm. direktør. Hun er dermed den af de i alt fem klummeskribenter, der er tættest på virkeligheden i det pulserende erhvervsliv.

Plus Pack laver emballage til fødevarer, også i plast, og især bæredygtighed er der stor fokus på i virksomheden. Og med ansvar for nye forretningsområder og innovation er Camilla Haustrup Hermansen meget optaget af, hvordan det kan lade sig gøre at tjene penge uden at belaste klimaet og miljøet.

- Den store opmærksomhed omkring klima og bæredygtighed stiller nogle helt andre krav til virksomhederne i dag, ikke kun i vores branche. Man kan ikke tjene penge i dag uden at tage hensyn til bæredygtighed, mener Camilla Haustrup Hermansen.

- Ja, jeg vil endda sige, at du kan risikere at miste din forretning, hvis du ikke tager klimahensyn og bæredygtighed med i din forretningsmodel, tilføjer hun.

Camilla Haustrup Hermansen har en meget solid uddannelsesmæssig baggrund, idet hun ud over en cand. mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet også har en Masters of Arts (MA) fra Goldsmiths College, University of London. Senest har hun afsluttet en bestyrelsesuddannelse fra CBS Executive.

- Erhvervsledere er nødt til at tage ansvar, og man skal altid have sig for øje, at det er mennesker, der leder virksomheder - ikke omvendt. Derfor kan vi gøre noget, derfor skal vi gøre noget.

- I vores virksomhed betyder det, at når vi laver emballage, er det afgørende for os, at det også er noget, man skal kunne skille sig af med uden at forurene og ødelægge vores miljø. Det er en helt anden dagsorden, end der var for erhvervslivet for år tilbage, og det skal man være sig meget bevidst om, uddyber Camilla Haustrup Hermansen.

Camilla Haustrup Hermansen

Camilla Haustrup Hermansen, 45 år, er fjerde generation i familien Haustrup, der grundlagde Haustrups Fabriker i Odense. I dag ejer og driver familien Plus Pack, der er en emballage-virksomhed med cirka 220 ansatte.

Medejer og bestyrelsesmedlem i Plus Pack, hvor hun også er ansat med ansvar for forretningsudvikling og innovation.

Gift med tandlæge Kaspar Haustrup Hermansen, parret har tre børn, to drenge på 17 og 10 og en pige på 15, og bor i en tidligere dyrlægebolig i Allested-Vejle i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Baggrund: Har tidligere arbejdet i reklamebranchen, været selvstændig med Cinnamon Communication, cand. mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet og har en Master of Arts (MA) fra Goldsmiths College, Univervisity of London. Har netop færdiggjort en bestyrelsesuddannelse fra CBS Ececutive.

Sidder i bestyrelsen for den erhvervsdrivende fond Dansk AM Hub og er medlem af bl.a. Odenses Verdensmål Udvalg og DI's Miljøudvalg. Er desuden honorær konsul for Norge for Fyn og omliggende øer. Medlem af aktionsgruppen Allested-Vejle, der vandt avisens Bland dig-pris i 2014.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Julestjerner koster ekstraregning på 1,5 million for gartneri: Jeg starter hver morgen med at tjekke el- og gaspriserne

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To nye forvaltninger på vej i Odense giver ekstra millionudgifter: Nu skal byrådspolitikere gå ned i løn

Nordfyn For abonnenter

Overbelastede kloakker sætter huse i Skamby under vand: I maj stod der 18 centimeter vand i kælderen hos Anders

Odense

E20: Væltet trailer spærrede motorvejen

Fyn

Vil styrke havmiljøet: Nationalpark i Lillebælt - slut med at trawle i Lillebælt, Storebælt og Langelandsbælt

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

GOG For abonnenter

GOG: Han er bedst når det hele brænder på

OB

Han er meget imponeret over Randers kontinuitet og kultur: OB's Mads Frøkjær: Mange kan lære meget af Randers

GOG

Kampen minut for minut: GOG mødte Mathias Gidsels barndomsklub fra Skjern på den store scene

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Erhverv

Minister om trawlfri zone: En hjælp til fiskerne

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter fem års strid kan vandprisen nu halveres: - Der er kommet nye folk til uden de samme forstokkede idéer

Assens

Oles navn blev læst højt som det allersidste: Ildsjæl bag Ørsted Børnehus skal i byrådet

Annonce