Annonce
Nordfyn

Erhvervskonsulent: - Corona har ikke dæmpet lysten til iværksætteri

Jørgen Barris, erhvervskonsulent hos Nordfyns Erhverv og Turisme, anslår, at omkring 80 mennesker årligt forsøger at etablere sig som iværksættere på Nordfyn. Arkivfoto:
Jørgen Stig Bårris, erhvervskonsulent hos Nordfyns Erhverv og Turisme, peger på bestemte brancher, hvor mulighederne er gunstige for at slå igennem som iværksætter på Nordfyn.

Nordfyn: Det kræver mere end 10 dybe indåndinger at springe ud som iværksætter. Der er ingen garanti for at lykkes, og statistisk set ender de fleste af dem, som gør forsøget, med at måtte give op.

Hverken det eller en vis virus har på Nordfyn dog lagt en dæmper på lysten til at blive selvstændig. Det konstaterer Jørgen Stig Bårris, erhvervskonsulent hos Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET). Hans vurdering er, at stort set ligeså mange, som der plejer, startede eget firma i 2020.

- Vi så et markant fald i marts efter udbruddet af corona, men der gik ikke ret længe, før vi vendte tilbage til det normale niveau, fortæller han.

Blandt andet bedømt ud fra antallet af nye iværksættere, som NEET kom i berøring med. Et fuldstændigt retvisende billede af antal iværksættere er umuligt at give. Jørgen Bårris anslår, at der årligt kommer omkring 80 nye til.

Travle håndværkere

Forskellen i 2020 og tidligere var - og er stadig - at der er stor forskel på hvilke brancher, der har det svært, og hvilke der måske ligefrem øger omsætningen i denne tid. For øjeblikket er der eksempelvis ikke megen fidus i at åbne en fysisk tøjbutik eller en frisørsalon. Til gengæld er der anderledes potentiale i at vende blikket mod håndværksbranchen.

- De har oplevet stor vækst, og for tiden kan du jo næsten ikke få fat i en håndværker. De har travlt, fortæller Jørgen Bårris og peger på, at det bygge-boom, som Odense oplever, også har afsmittende virkning på de nordfynske håndværkere.

Succes tager tid

Hvad graden af succes for iværksætterne fra 2020 bliver på sigt, tør Jørgen Bårris ikke gisne om endnu. NEET definerer en iværksætter som én, der har en virksomhed, der er op til tre år gammel.

- Det er sjældent, at der sker det helt store det første år. Sædvanligvis tager det længere tid at etablere sig, og derfor vurderer vi dem også over en længere periode.

Hvordan den nordfynske iværksætter-lyst bliver i 2021 er endnu, her midt i januar, for tidligt at gisne om. Meget kommer selvfølgelig til at afhænge af, hvornår hele erhvervslivet kan fungere på de vilkår, det havde før.


status er, at corona indtil videre ingenlunde har lammet det nordfynske iværksætteri.


Men status er, at corona indtil videre ingenlunde har lammet det nordfynske iværksætteri.

Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere