Annonce
Byens Bedste

Erhvervsfighteren fortsætter: Hjalp bolchekogeri til byen - nu vil han have mere ud af natur-dag

- Jeg synes, det er rart, at der er nogen, der påskønner, at man gør en indsats udover det, man er sat i verden for, lyder det fra Kvickly-direktør Ole Ebdrup, der sidste år løb med prisen som "Årets Erhvervsfighter" til Byens Bedste. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Sidste år modtog en noget overrasket Kvickly-direktør Erhvervsfighter-prisen ved Byens Bedste inklusiv 10.000 kroner for sit ihærdige arbejde for ikke bare sin dagligvarebutik, men for hele byen. Siden har han hjulpet en ny butik til byen og drømmer nu om at gøre mere ud af Naturens Dag.

- Fordi Middelfart er et fedt sted at være!

Så kort kan Kvickly-direktør Ole Ebdrup sige det, når han bliver spurgt om, hvorfor han bliver ved med at involvere sig i ting, som ikke direkte kan ses på butikkens egen bundlinje.

Men han kan også sige det længere.

Annonce

- Vi gør det i bund og grund, fordi vi er dem, vi er. Vi er ejet af medlemmerne, og vi har forpligtet os til at gøre noget godt for lokalområdet. Vi støtter de fleste foreninger - alt fra fodbold til padeltennis og værftet på Gl. Havn, fortæller han og indrømmer, at det dog ikke bare bliver ved det.

Under den første corona-nedlukning i foråret 2020 inviterede han byens konditor, Rikke Kring, indenfor i caféen i Kvickly, da hendes forretning så ud til at falde fra hinanden, fordi hun var nødsaget til at holde lukket.

- Vi spiller en central rolle i at få det her til at hænge sammen for lokalsamfundet. Og her kan vi hjælpe en Middelfart-forretning med at redde højsæsonen. Skulle det betyde, at vi sælger nogle færre påskeæg i vores egen butik, så lever vi nok med det, forklarede varehus-direktøren dengang.

Flere "ud-af-boksen"-ting på vej

Det var blandt andet på grund af den gestus, at Ole Ebdrup sidste år blev overrasket med prisen "Årets Erhvervsfighter" inklusiv 10.000 kroner sponsoreret af Spar Nord i Middelfart ved Byens Bedste. Dengang mistede direktøren mælet - noget, som ellers ikke sker ofte.

- Jeg havde virkelig ikke set den komme. Der er så mange, der gør det godt. Jeg blev glad - enormt glad faktisk. Jeg synes, det er rart, at der er nogen, der påskønner, at man gør en indsats udover det, man er sat i verden for, siger han og fortæller, at der ryger mange timer på hans arbejde i Middelfart Handel og i VisitMiddelfart. Timer, han glædeligt bruger.

De 10.000 kroner brugte han ikke på træer og skov, som han ellers fik sagt, da han fik overrakt prisen. I stedet endte Ole Ebdrup med at forkæle sine medarbejdere, for som han siger, så er det deres skyld, at han overhovedet har tid og kræfter til at tænke ud over Kvicklys egne grænser.

Siden har Ole Ebdrup været med til at sætte flere "ud-af-boksen-ting" i søen. Blandt andet havde han en finger med i spillet, da Lillebælt Bolcher flyttede ind i Algade i sommer. Og planerne stopper ikke der.

- Der har lige været Naturens Dag, og jeg cyklede rundt til nogle af arrangementerne. Her kunne vi gøre en endnu større indsats, og den dag kunne vi godt gå hen og blive mere forelsket i i fremtiden.

Ole Ebdrup er forholdsvis ny på posten, som han overtog 1. marts 2019 efter Ole Juel Jakobsen.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

De vil 3D-printe knogledele til trafikofre og kræftramte: - Vi udnytter, at kroppen er fantastisk til at gendanne sig selv

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Odense

Efter afsløringer: Næste år vokser kontroltrykket på gartnerierne

Navne For abonnenter

Anne Mette Sulzbrück hjalp andre, men afviste selv al hjælp og døde i den største elendighed og fornedrelse

Kerteminde

Mangler du en hundeskov? Kommunen overvejer - igen - at lave fristed for de firbenede

Navne For abonnenter

Dødsfald: Poul fik polio som 18-årig, men skabte stor boghandel, som han måtte sælge, da det gik bedst

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Byrådskandidat fra Venstre i læserbrev: - Målet må aldrig blive udelukkende at kigge på karaktergennemsnit i folkeskolen

Odense

Inspektion afslører: Gartnerier opbevarer og anvender ulovlige kemikalier i stort omfang

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Assens

Lasse skyder med skarpt efter kandidattest: - Det stemmer ikke helt overens med virkeligheden

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og 'kærlighedsmedicin': Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Navne

Gammel Skibhusdreng gik tilbage i tiden: Cyklede som treårig alene op ad Skibhusvej

Annonce