Annonce
Assens

Erhvervsfællesskab trækker firmaer til

Erhvervsparken TEP i Tommerup St. er attraktiv for især mindre og mellemstore virksomheder.

Annonce

Tommerup St.: Det var en dårlig nyhed for by og egn, da virksomheden Electrolux lukkede i 2006 og flyttede produktionen af tørretumblere til Thailand.

Det var til gengæld en god nyhed, at de tidligere fabriksbygninger på Østerbro hurtigt blev fyldt ud med andre virksomheds-aktiviteter i det dengang nyetablerede Tommerup Erhvervspark.

Det er nu flere end 10 år siden, at en række investorer sammen med den tidligere Tommerup Kommune gik sammen om at danne et ejendomselskab og en erhvervspark, og selv om der har været et par bump på vejen, står erhvervsparken i dag på en bredere og mere solid platform end nogensinde - nu med navnet Erhvervsparken TEP A/S.

Det kan John Nyhøj Kristensen tale med om. Han har kendt til stedet lige siden, han som medejer af Build a Bear-eventyret for en halv snes år siden etablerede lager i bygningerne.

I dag er 56-årige John Nyhøj Kristensen direktør på syvende år i Erhvervsparken TEP, og han kan hurtigt få talt sig varm om stedets mange fortræffeligheder.

De bor i erhvervsparken

103 Aps, rådgivende ingeniørfirma, AgroManagement, produktcertificering, Agrolab Groupe, analyselaboratorie, Ambizzion ApS, rekruttering, Backstage Accessories, distribution, Bamsekram, webshop, Willys-webshop, webshop, Tommerup Elektronik, leverandør, Selmer Vin, leverandør, Outercore ApS, leverandør, Meadow Ceramics, keramiker, Naturnær.dk., rådgivning, K.E. Ventilationsservice, ventilationsfirma, Hedehoff, glasværksted, Ideal Advokatfirma, FatCat Film, produktionsselskab, Dana-Technology ApS, ingeniører, Dybmose Gulvmontage, Chokolade Compagniet, fødevaregrossist, Tommerup Billardklub, Weber Airshafts, produktion, TeeJet Technologies, softwareudvikling, Nielsen Outdoor, webshop, Reeft, softwareleverandør, Murermester Rasmus Agerbeck, Kasper Andersen Foto, fotograf, Lokkeand.dk, jagtudstyr på nettet, Højfyns Kloakservice, håndværkerfima, Egedal Studio, keramiker, Hedelund, revision og rådgivning, Den Dybe Tallerken, pottemager, Brandts Indoor, kelim- og etnografika-shop, Danish Outdoor, specialbutik, Øjenklinik Fyn, øjenlæge, Tommerup Andelsboligforening, administration, WaterRower Scandinavia, romaskiner, Stensbo Engineering ApS, rådgivende ingeniører, nCase, grafisk designbureau, Scanwood ApS, grossistfirma, Mortalin, servicekonsulenter, Jysk Jord A/S, entreprenør, Cellarmaster, webfirma, Helt Fair Marketing, onlinebureau,Evolver, softwareudvikling, Fynsk Dronefoto, De-Fence, produktion, BJ Plast ApS, produktion, Cognac Huset, webshop.

Annonce

Få ledige kvadratmeter

Erhvervsparken breder sig over ikke mindre end 25.000 kvadratmeter, og konceptet er enkelt. Virksomheder, institutioner, foreninger og privatpersoner lejer sig ind i lokaler i det store erhvervsfællesskab, hvor de kan koncentrere sig om deres kerneydelser, mens Erhvervsparken TEP stiller faciliteter som kantine, mødelokaler og andet til rådighed for lejerne. Hertil kommer synergieffekten af at have adgang til et lokalt netværk, man kan trække på og sparre med i det daglige arbejde.

Isoleret set er Erhvervsparken TEP den største arbejdsplads i den tidligere Tommerup Kommune. De mange lejere beskæftiger omkring 250 personer. En del er iværksættere og starts-ups, og lejemålene udgøres fortrinsvis af mindre og mellemstore virksomheder.

Her i begyndelsen af 2018 står der kun ganske få ledige kvadratmeter tomme. Så længe det varer. 1. marts rykker en ny lejer ind i Erhvervsparken TEP og trækker en halv snes nye arbejdspladser til 5690 Tommerup.

- Vi har lige færdiggjort det første projekt med at sandblæse nogle rum og kontorlokaler, så de får et spændende råt og New York-agtigt udtryk, fortæller John Nyhøj Kristensen, mens han viser rundt i omgivelserne.

Selv om man kun har brug for et mindre arbejdslokale, er det rart at have sin firmaadresse på Østerbro 4 i Tommerup St.

Den konklusion har Henrik Taaning fra Haarby gjort sig. Han driver firmaet Helt Fair, der blandt andet producerer dronefotos, virtuelle videoer og 3D-scanninger.

- Tidligere arbejdede jeg hjemme fra min bolig på Hegnslyst i Haarby, men for et par år siden flyttede jeg ind på et mindre kontor her i erhvervsparken, hvor jeg er glad for at være, siger Henrik Taaning, mens han arbejder videre på en opgave for en midtfynsk ejendomsmægler.

Annonce

Årets Virksomhed

I et kontorlokale i samme bygning finder man virksomheden Evolver, der udvikler it-systemer og apps. Hovedsædet ligger i København, mens afdelingen i Tommerup St. passes af Jesper Storm-Frandsen og Michaela Klitte. Jesper Storm-Frandsen boede oprindeligt i Odense, men er nu flyttet til Tommerup, mens Michaela Klitte pendler fra Otterup for at passe sit job hos Evolver.

Hun stammer fra Skærbæk i Sønderjylland, har læst matematik med datalogi som tilvalgsfag på Syddansk Universitet i Odense, og er tiltrådt stillingen hos Evolver 1. december sidste år.

Erhvervsparken TEP har hvert år siden 2011 kåret Årets Virksomhed. Prisen gives til en virksomhed, der i løbet at året har gjort sig særlig bemærket indenfor vækst og aktivitet.

I 2016 gik titlen til rekrutteringsfirmaet Ambizzon, og sidste år kunne Dana-Technology, der er et teknologisk innovativt firma med fokus på udvikling af maskiner og udstyr til fødevareindustrien, smykke sig med prisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce