Annonce
Sydfyn

Erhvervschef om Svendborgs tilbagegang: - Tallene skal bare blive bedre. Færdigt arbejde

Søren Bach-Hansen skiftede 1. maj sin stilling som ejendomschef ud med en nyoprettet stilling som erhvervschef. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Svendborg Kommune går tilbage på Dansk Byggeris liste over erhvervsvenlige kommuner. Tilbagegangen skyldes behandlingstiden af byggesager. Kommunens erhvervschef vurderer, at det er realistisk for Svendborg Kommune at klatre op i toppen af listen på sigt.

Svendborg: Tre skridt frem og et tilbage. Det er status for Svendborg Kommune, hvis man kigger på Dansk Byggeris rangering af de danske kommuners erhvervsvenlighed.

I den seneste opgørelse falder Svendborg Kommune fra en placering som nummer 33 til 37. Det sker efter nogle år, hvor kommunen i 2016, 2017 og 2018 har kæmpet sig op fra en placering som nummer 59.

Placeringen bygger på fakta og konkrete tal, som skal forbedres til næste år, pointerer erhvervschef i Svendborg Kommune Søren Bach-Hansen.

- Når vi går frem, vil vi gerne tage æren for det. Derfor tager vi også resultatet til os, når vi går tilbage.

- Som erhvervschef ser jeg gerne, at vi ligger helt i top. Billund Kommune er stolte af deres placering som nummer et i undersøgelsen og bruger det i deres markedsføring af kommunen. Og jeg vil da være et skarn, hvis jeg ikke sagde, at jeg gerne ville have samme mulighed. Med det sagt er der forskel på kommunerne. Men det er realistisk, at Svendborg Kommune kommer op i toppen, spår Søren Bach-Hansen.

Annonce

Byggesager trækker ned

Svendborg Kommune ligger rangeret som den anden bedste kommune på Fyn kun overgået af Middelfart. Skal Svendborg Kommune ligge i toppen af Dansk Byggeris liste for hele landet, kræver det forbedringer. Og de første skridt er allerede taget, forsikrer Søren Bach-Hansen.

- Kigger man på de forskellige delresultater, ligger vi uforandret på de fleste. Der, hvor vi rykker i en negativ retning, er behandlingstiden af byggesager. Jeg vil ikke komme med kedelige undskyldninger. Tallene skal bare blive bedre. Færdigt arbejde, slår han fast og påpeger, at man i en sparetid har sat to ekstra medarbejdere af til at behandle byggesager og to til planafdelingen.

Svendborg-borgmester Bo Hansen (S) håber, at det øgede antal byggesagsbehandlere vil afspejle sig i næste års undersøgelse fra Dansk Byggeri, fortæller han i en pressemeddelelse.

- Der er fuld knald på markedet, og vi har ganske enkelt ikke kunne følge med, med den bemanding vi har haft. Det er der nu rettet op på. Vi vil være en erhvervsvenlig kommune, og derfor har vi allerede en tæt dialog med erhvervslivet, hvor vi blandt andet drøfter byggesagstider.

- Dialogen vil vi udbygge de kommende år blandt andet via vores nyansatte erhvervschef Søren Bach-Hansen. Derudover har vi netop fået svar fra over 700 lokale virksomheder om deres samarbejde med kommunen. Resultaterne af den undersøgelse ser jeg frem til, når de kommer i løbet af efteråret, siger Bo Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce