Annonce
Nyborg

Erhvervschef om ny virksomhed på havnen: Stor strategisk sejr

Industriområdet Lindholm i Nyborg, hvor den nye virksomhed skal ligge. Foto: Michael Bager

Elysium Nordic vil bygge et af verdens måske største anlæg af sin slags på industrihavnen i Nyborg. Det passer som fod i hose med kommunens satsning på cirkulær økonomi, lyder det fra Babak Djarahi, erhvervschef i Nyborg Kommune.

Nyborg: Den har været et langt, sejt træk. Men mandag morgen kunne Nyborg Kommune endelig ofentliggøre nyheden om, at firmaet Elysium Nordic vil investere ikke mindre end 300 millioner kroner i et nyt pyrolyseanlæg på Nyborg Havn til genanvendelse af dæk.

Det glæder - ikke overraskende - erhvervschefen i Nyborg Kommune, Babak Djarahi, som har arbejdet med sagen igennem længere tid.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Elysium også har kigget på andre placeringer rundt om i Danmark, hvor der er også er fine havnefaciliteter. Det er i virkeligheden et langt, sejt træk i forhold til den strategi, som byrådet besluttede tilbage i 2016, hvor man ville satse på cirkulær økonomi. Det her er et godt eksempel på, at Nyborg efterhånden er ved at positionere sig som en af de byer, der fokuserer på området, siger han.

Nyborg Kommune blev første gang kontaktet af Elysium Nordic i foråret 2018, og i første omgang kunne man pege på to områder, der var velegnet til formålet. Industri Vest og industrihavnen, hvoraf den sidste mulighed var den mest oplagte, fortæller han. Virksomheden er nemlig afhængig af at kunne fragte de mange dæk med skib. Samtidig er der mange ledige kvadratmeter på industrihavnen.

Det nye anlæg vil koste cirka 300 millioner kroner, og virksomheden lægger beslag på i alt 10.000 kvadratmeter for enden af Delfinvej. Der er udsigt til, at der med den nye investering følger cirka 30 lokale arbejdspladser.

Begrebet cirkulær økonomi dækker over en bestræbelse på at genanvende ressourcerne så meget som overhovedet muligt, så man undgår spild. Industrihavnen i Nyborg er ejet af det fælleskommunale selskab ADP.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce