x
Annonce
Erhverv 112

Erhverv 112: Ingen hjælpepakke for pensionister

Peter U. Faurschou, partner og statsaut. revisor i revisionshuset EY svarer her på tre spørgsmål fra avisens hotline for trængte virksomheder. I alle tilfælde modtager virksomhedsejeren pension.

Spørgsmål fra skønhedsklinik i Odense

Jeg har en skønhedsklinik på 28. år. Der arbejder jeg og en fuldtidsansat, ansat cirka 8 år.

Jeg regner med at få løntilskud på 75 procent til min medarbejder.

Jeg er folkepensionist og modtaget cirka 4600 kroner efter skat i pension. Kan jeg derfor ikke få dækket drifttab?

Hvis det er tilfældet, mister jeg meget, da jeg jo er tvunget lukket. Min medarbejder er fuldt dækket, medens jeg intet får.

Svar fra Peter U. Faurschou, partner og statsaut. revisor, EY - 25. marts:

Virksomhedsejere, der samtidig modtager folkepension, er ikke omfattet af kompensationsordningen for selvstændige erhvervsdrivende.

Din virksomhed, kan som du selv skriver, anvende lønkompensationsordningen for øvrige ansatte.

Din virksomhed kan endvidere gøre brug af kompensationsordningen for virksomhedens faste omkostninger, som omfatter husleje, uopsigelige lejekontrakter etc.

Det fulde omfang af ordningen kendes fortsat ikke på nuværende tidspunkt.

Annonce

Spørgsmål fra fysioterapeut i Aarhus

Jeg har lige solgt min halvpart i en fysioterapi og i den forbindelse blevet indlejer igen (enkeltmandsvirksomhed). I den forbindelse, og da jeg er 67, har jeg valgt at gå ned i tid og holde fri fredag. Hvis jeg holder mig under 354.000 kroner før skat, får jeg cirka 4500 kroner pr. måned efter skat.

Hvis jeg betragtes som pensionist får jeg vel ingen hjælp, men det rækker da ikke langt med sædvanlige udgifter. Mine kollegaer får fuld kompensation, som er tiltrængt.

Min økonomi er lagt op på en omsætning, som tidligere nævnt, så det beløb jeg får i pension dækker jo langt fra mine udgifter. Spørgsmålet er, kan det være rigtigt?

Ps: Jeg har arbejdet fuld tid efter min pensionsalder som 65-årig.

Svar fra Peter U. Faurschou, partner og statsaut. revisor, EY - 26. marts:

Generelt for de fremlagte støttepakker gælder det, at hvis virksomheden eller virksomhedsejeren modtager anden offentlig støtte/tilskud, kan man ikke modtage kompensation herfor.

Dette betyder, at hvis man som virksomhedsejer modtager folkepension, er man ikke omfattet af kompensationsordning for selvstændige erhvervsdrivende.

Virksomheden kan dog fortsat benytte sig af øvrige støttepakker omfattende udskydelse af moms, AM-bidrag, A-skat og B-skat, lønkompensation samt kompensation for virksomhedens faste udgifter, såfremt virksomheden opfylder kriterierne for de enkelte ordninger.

Spørgsmål fra autoværksted i Randers

Hvordan forholder det sig med regeringens hjælpepakker, hvis jeg er på folkepension?

Svar fra Peter U. Faurschou, partner, statsaut. revisor, EY - 25. marts:

Generelt for de fremlagte støttepakker gælder det, at hvis virksomheden eller virksomhedsejeren modtager anden offentlig støtte/tilskud, kan man ikke modtage kompensation herfor

Dette betyder, at hvis man som virksomhedsejer modtager folkepension, er man ikke omfattet af kompensationsordning for selvstændige erhvervsdrivende.

Virksomheden kan dog fortsat benytte sig af øvrige støttepakker omfattende udskydelse af moms, AM-bidrag, A-skat og B-skat, lønkompensation samt kompensation for virksomhedens faste udgifter, såfremt virksomheden opfylder kriterierne for de enkelte ordninger.

Erhverv 112 er vejledende

Kommentarer i forbindelse med henvendelse til Erhverv112 - under Jysk Fynske Medier - er alene beregnet til at give en generel vejledning til spørgerens eget brug.

Vi tager forbehold for jævnlige ændringer i love, regler, forordninger, hjælpepakker og de naturligt forekommende farer som følge af elektronisk kommunikation. Af samme årsag fremgår svardatoen i teksten.

Derfor afgives kommentarerne ud fra den forståelse, at Jysk Fynske Medier, og de øvrigt til Erhverv112 medvirkende parter, ikke herved yder juridisk, regnskabsmæssig, skattemæssig eller anden professionel rådgivning eller tjenesteydelse.

Før der træffes nogen beslutninger eller forholdsregler, bør De derfor rådføre Dem med deres sædvanlige rådgivere eller søge egentlig og konkret rådgivning hos de rådgivere som bistår Jysk Fynske Medier i forbindelse med Erhverv112.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce