Annonce
Erhverv 112

Erhverv 112: Forskel på ægtefælle og samlever

Morten Trap Olesen, partner og statsaut. revisor hos BDO svarer på tre spørgsmål fra en selvstændig erhvervsdrivende, der står bag en kiosk med tankautomat og spillehal ved Esbjerg.
Annonce

Kompensation for fast udgifter

Ang. faste udgifter i et firma, der taber mere end 40 procent. Det er min ejendom, men jeg afdrager på ejendommen til banken hver måned. Kan jeg søge kompensation herfor? Og hvad med elregning, som også er en fast udgift?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Der er endnu ikke afklaring på dækning af faste udgifter, men det vil være husleje, leasing og lignende, der er dækket ind. Afdrag i forhold til ejendom, som du ejer: Det er et spørgsmål, der må afklares med bank eller realkreditinstitut; det kan være, du kan aftale henstand eller andre ordninger i samråd med dit pengeinstitut.

Elregning er lidt det samme, der er ikke noget afklaret endnu, men der er forlydende om, at der kommer mere viden frem i uge 14 eller 15.

Annonce

Lønkompensation til samlever 

Når ens omsætning er faldet mere end 30 procent, kan du søge hjælpepakke. Jeg har hørt man kan få lønkompensation på maks. 23.000 kroner og 46.000 kroner, hvis ægtefællen er ansat. Gælder det også en samlever, der er fastansat i forretningen?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Svaret afhænger af, hvilken selskabsform drives forretningen i? Som der står, gælder lønkompensationen for medhjælpende ægtefælle og således som udgangspunkt ikke, når I ikke er gift.

Annonce

Lønkompensation til én ansat  

Kan jeg søge lønkompensation for én ansat, hvis jeg sender hende hjem med løn?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Det kræver som betingelse, at man står overfor at skulle varsle at afskedige 30 procent af virksomhedens ansatte. Dette er komplekst, er der for eksempel deltidsansatte, og hvorvidt, du selv hører med til de 30 procent, afhænger af din virksomhedsform.

Erhverv 112 er vejledende

Kommentarer i forbindelse med henvendelse til Erhverv112 - under Jysk Fynske Medier - er alene beregnet til at give en generel vejledning til spørgerens eget brug.

Vi tager forbehold for jævnlige ændringer i love, regler, forordninger, hjælpepakker og de naturligt forekommende farer som følge af elektronisk kommunikation. Af samme årsag fremgår svardatoen i teksten.

Derfor afgives kommentarerne ud fra den forståelse, at Jysk Fynske Medier, og de øvrigt til Erhverv112 medvirkende parter, ikke herved yder juridisk, regnskabsmæssig, skattemæssig eller anden professionel rådgivning eller tjenesteydelse.

Før der træffes nogen beslutninger eller forholdsregler, bør De derfor rådføre Dem med deres sædvanlige rådgivere eller søge egentlig og konkret rådgivning hos de rådgivere som bistår Jysk Fynske Medier i forbindelse med Erhverv112.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Yvonnes handicappede søn får frataget nattevagt: - Vi er simpelthen bange for, at han dør

Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce