Annonce
forside

Erfaren solosejler i dramatisk havari: Erria Rescue rykkede atter ud

Det var et voldsomt syn, der mødte Erik Bjørn Sørensen fra Ærø Redningsforening, da han sidst på lørdag eftermiddag kom frem til den tyske havarist, der lå på den stenede kyst ved Uhrehoved. Foto: Erik Bjørn Sørensen

Lørdagens voldsomme byge kom bag på en tysk solosejler, der trods to ankre og stor erfaring måtte se sin båd blive kastet mod stenene ved Uhrehoved.

Uhrehoved: Det pludselige skift i vejret, der sidst på lørdagen ramte store dele af landet - inklusive farvandet rundt om Ærø - kom bag på en tysk sejler, som under vejrskiftet befandt sig ved Uhrehoved ved Ærøskøbing.

I hvert fald kunne en beboer ved Uhrehoved ved selvsyn observere, at sejleren var kommet faretruende tæt på den stenede kyst og kommet så meget i uføre, at han måtte have hjælp til at komme ud af situationen.

Derfor blev Ærø Søredningsforening alarmeret, og Erria Rescue stævnede ud fra Teglrenden i Marstal med kurs mod Uhrehoved kl. 17.

Erik Bjørn Sørensen, kasserer i søredningsforeningen, tog selv turen ud til Uhrehoved for fra landsiden at tage bestik af situationen, inden redningsbåden nåede frem, og her kunne han konstatere, at den nødstedte båd lå helt inde ved kysten, mens flere personer desperat kæmpede i vandet for at trække den fri af stenene.

- Den lå og huggede i stenene, mens både sejleren selv og flere personer fra et af husene på Uhrehoved var hoppet i vandet for at hjælpe med at holde den fri, forklarer Erik Bjørn Sørensen, der bekræfter, at det voldsomme vejrskifte var årsagen til hele miseren.

- Det var en erfaren og trænet tysk sejler, der var alene med sin hund om bord på båden. Og han havde gjort alt det rigtige og smidt hele to ankre, da han lagde til tidligere på dagen. Men alligevel kom den pludselige byge bag på ham, og det var simpelthen ikke nok til at holde båden fast. Han fortalte selv efterfølgende, at han havde målt en vindstyrke på 36 sekundmeter, da bygen ramte, og det er ret voldsomt i forhold til, hvor stille vejret var, da han lagde til, fortæller Erik Bjørn Sørensen.

Det tog Erria Rescue en halv times tid at få båden fri, og man kunne konstatere, at bådens ror var blevet beskadiget under havariet. Derfor blev sejleren fulgt helt til dørs ind i Ærøskøbing Havn, inden Erria Rescue vendte snuden østover mod Teglrenden i Marstal.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce