Annonce
forside

Erfaren solosejler i dramatisk havari: Erria Rescue rykkede atter ud

Det var et voldsomt syn, der mødte Erik Bjørn Sørensen fra Ærø Redningsforening, da han sidst på lørdag eftermiddag kom frem til den tyske havarist, der lå på den stenede kyst ved Uhrehoved. Foto: Erik Bjørn Sørensen

Lørdagens voldsomme byge kom bag på en tysk solosejler, der trods to ankre og stor erfaring måtte se sin båd blive kastet mod stenene ved Uhrehoved.

Uhrehoved: Det pludselige skift i vejret, der sidst på lørdagen ramte store dele af landet - inklusive farvandet rundt om Ærø - kom bag på en tysk sejler, som under vejrskiftet befandt sig ved Uhrehoved ved Ærøskøbing.

I hvert fald kunne en beboer ved Uhrehoved ved selvsyn observere, at sejleren var kommet faretruende tæt på den stenede kyst og kommet så meget i uføre, at han måtte have hjælp til at komme ud af situationen.

Derfor blev Ærø Søredningsforening alarmeret, og Erria Rescue stævnede ud fra Teglrenden i Marstal med kurs mod Uhrehoved kl. 17.

Erik Bjørn Sørensen, kasserer i søredningsforeningen, tog selv turen ud til Uhrehoved for fra landsiden at tage bestik af situationen, inden redningsbåden nåede frem, og her kunne han konstatere, at den nødstedte båd lå helt inde ved kysten, mens flere personer desperat kæmpede i vandet for at trække den fri af stenene.

- Den lå og huggede i stenene, mens både sejleren selv og flere personer fra et af husene på Uhrehoved var hoppet i vandet for at hjælpe med at holde den fri, forklarer Erik Bjørn Sørensen, der bekræfter, at det voldsomme vejrskifte var årsagen til hele miseren.

- Det var en erfaren og trænet tysk sejler, der var alene med sin hund om bord på båden. Og han havde gjort alt det rigtige og smidt hele to ankre, da han lagde til tidligere på dagen. Men alligevel kom den pludselige byge bag på ham, og det var simpelthen ikke nok til at holde båden fast. Han fortalte selv efterfølgende, at han havde målt en vindstyrke på 36 sekundmeter, da bygen ramte, og det er ret voldsomt i forhold til, hvor stille vejret var, da han lagde til, fortæller Erik Bjørn Sørensen.

Det tog Erria Rescue en halv times tid at få båden fri, og man kunne konstatere, at bådens ror var blevet beskadiget under havariet. Derfor blev sejleren fulgt helt til dørs ind i Ærøskøbing Havn, inden Erria Rescue vendte snuden østover mod Teglrenden i Marstal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bulldogs kørt over på tre minutter

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce