Annonce
Navne

Erfaren fynsk museumsmand fylder 60

Henrik Harnow. Pr-foto

60 år: Direktør Henrik Harnow, Odense, fylder 60 år tirsdag den 13. april.

Selv om corona lægger en dæmper på fejringen, når Henrik Harnow fylder 60, kan direktøren for Museum Sønderjylland se frem til et begivenhedsrigt og betydningsfuldt år.

I eftersommeren indvier museet nemlig sit enestående og topmoderne bevarings- og læringscenter, som har stået øverst på Harnows ønskeliste, siden han for fire år siden tiltrådte jobbet.

Annonce

Det nye bevaringscenter i Rødekro skal indeholde samtlige genstande fra Museum Sønderjyllands omfattende men hidtil spredte samlinger og bliver dermed et fælles og vigtigt fundament for museet, som dækker de fire sønderjyske kommuner og samtidig varetager arkæologien i Kolding Kommune.

Henrik Harnows museale karriere begyndte, da han forsvarede sin ph.d.-afhandling om dansk ingeniørhistorie i 1996 på Københavns Universitet efter at have indledt historiestudiet på Odense Universitet (nu SDU).

Samme år fik han job som museumsinspektør ved Danmarks Grafiske Museum og siden i 1999 ved Odense Bys Museer i enheden Historisk Tid - inden han i 2004 blev leder af Industrimuseet Frederiks Værk i Frederiksværk.

To år efter var han tilbage på Odense Bys Museer, først som museumsinspektør involveret i bl.a. landsdækkende undersøgelser af danske havne og siden som kulturarvschef. Harnow har udgivet en række bøger om industrialisering, kulturarv, havne og ingeniører.

I 2012-2016 var han direktør for Danmarks Jernbanemuseum i Odense, hvor opgaven bl.a. var at modernisere museet og at sikre en bredere publikumsprofil.

Harnow kom til den store sønderjyske museumsorganisation i vinteren 2016, men trods sit fynske udgangspunkt var han allerede godt kendt med grænseregionen. Hans forældre var aktive medlemmer af Grænseforeningen, og familien tilbragte mange ferier forskellige steder i det sønderjyske.

Han har været kadet i Sønderborg og krydser under normale forhold ofte grænsen for at besøge sin bror, der er tysk gift og bor i Flensborg.

Henrik Harnow, der er gift og far til fire, sidder desuden i bestyrelsen for Destination Sønderjylland, Odense Bys Museer og Folkeuniversitetet i Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce