Annonce
Erhverv

Erfaren duo skruer robotfirma sammen

Stifter af Spin Robotics Thomas Sølund (t.v.) sammen med ingeniør Sami Frølund Jarrarr. Foto: Spin Robotics
Tidligere faglig leder af robothubben og den nuværende dronechef i HCA Airport sammen om virksomhed, der vil introducere en skruerobot til samleprocesser i bl.a. industrien.

Den ene har hjulpet entreprenante robotiværksættere i gang som faglig leder i Odense Robotics startuphub i Forskerparken. Den anden har travlt med at sende flyvende robotter i form af droner og virksomheder på vingerne i HCA Airport som leder af dronesammenslutningen UAS Denmark.

Nu har Thomas Sølund, tidligere konsulent og faglig leder i robothubben, og Teit Silberling, nuværende leder af UAS Denmark, etableret robotvirksomheden Spin Robotics sammen.

- Vi kender hinanden fra startuphubben, hvor jeg var med i CP Robotics, der var en af de første robotvirksomheder, som fik plads derude, og så har jeg været med på flere andre projekter, siger Teit Silberling.

Annonce

Spin Robotics står bag en skruerobot, som helt i ånd med mange af de kollaborative robottanker, som er udsprunget af klyngen i Odense, skal overtage skruearbejdet for medarbejderen.

Plug and produce

Skrueværktøjet skal ifølge en artikel på hjemmesiden hos Odense Robotics kunne servicere alle typer af kollaborative robotter, men er i første omgang monteret på en UR-arm.

- Vores fokus er, at brugeroplevelsen skal være let. Vi kalder det "plug and produce", fortæller Thomas Sølund, som er teknisk direktør, mens Silberling er indsat som direktør i firmaet og skal varetage det kommercielle.

Spin Robotics er blandt de nyeste medlemmer i robothubben i Odense. Foto: Spin Robotics

- Men jeg er stadig fuld tid hos UAS Denmark, så reelt set er det Thomas, der tegner firmaet, siger Teit Silberling over en mobil fra det sydfynske øhav, hvor han er på øhop med familien.

Tanken bag robotløsningen fra Spin Robotics er, at operatøren blot én gang føre robotten hen til det sted, hvor der skal skrues, og indtaste at skruen skal isættes. Så kan robotten selv tage en skrue op fra en skruedispenser og skrue skruen i, så mange gange man har behov for det.

Annonce

Mere end halvere arbejdstiden

Virksomheden har - naturligt nok - fået plads i Forskerparken, hvor de fire ansatte er i fuld gang med at udvikle produktet, siger Thomas Sølund til Odense Robotics hjemmeside. Efter planen skal der i efteråret findes investorer, som kan være med til at skrue økonomien i virksomheden sammen også.

Et argument til investorerne er, at skruerobotten kan reducere medarbejderens tidsforbrug i en samleproces voldsomt.

- Vi kan forbedre arbejdsmilijøet og samtidigt reducere arbejdstiden med mellem 40 og 60 procent ved at automatisere skruearbejdet med vores produkt, siger Thomas Sølund.

Stifterne ser en en "gylden" forretningsmulighed, siger Thomas Sølund.

- Vores alt-i-én skruetrækker til cobots har stort potentiale, og vi har en gylden mulighed nu på dette nye marked. Vi forventer, at mere end 39.000 cobots vil blive solgt til skruetrækker-applikationer inden 2025, siger han.

Annonce

Flere værktøjer i skuffen

Og skulle markedet tørre ud på skruetrækkerdelen, så har Spin Robotics flere værktøjer i ærmet, understreger han.

Leder af UAS Denmark, der hører hjemme på HCA Airport i Beldringe, Teit Silberling, er en af to stiftere af firmaet Spin Robotics. Den anden er Thomas Sølund, der selv har været faglig leder i robothubben i Forskerparken, hvor firmaet også har adresse. Arkivfoto: Kristoffer Juel

- Vi ser også mange muligheder for at udvide virksomheden, da vores produkt kun er den første af flere ideer. Vi har en hel pipeline med værktøjer, vi gerne vil udvikle for at gøre det lettere for slutbrugerne at bruge samarbejdsrobotter i samleprocessen, siger han.

Spin Robotics gør nu klar til de første pitchrunder og mødet med investorer, som bl.a. skal finde sted på Automatica i München i slutningen af året, hvor dette års udgave af Investor Summit fra Odense er rykket med ned i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce