Annonce
Udland

Erdogan: Amerikansk tilbagetrækning i Syrien er positiv

Nazeer Al-Khatib/Ritzau Scanpix
Tyrkiets præsident forventer, at kurdiske styrker trækker sig fra nøglebyer i det nordlige Syrien.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, byder USA's tilbagetrækning af soldater fra det nordlige Syrien velkommen.

- Det er et positivt skridt, siger Erdogan mandag formiddag.

Udmeldingen kommer, dagen efter at USA's forsvarsminister, Mike Esper, annoncerede, at omkring 1000 amerikanske soldater, der befinder sig forskellige steder i det nordlige Syrien, skal trække sig.

Tyrkiet har i omkring seks dage været i gang med en stor offensiv mod kurdiske styrker i det nordlige Syrien.

Tyrkiske styrker har indtil videre vundet kontrol over to af de vigtige byer i området, Tel Abyad og Ras al-Ain. Erdogan forventer, at kurdiske styrker trækker sig fra andre nøglebyer som eksempelvis Manbij.

- Når Manbij er blevet evakueret, så kommer vi ikke til at indtage området som Tyrkiet. Vores arabiske brødre, der er de retmæssige ejere, vil vende tilbage. Vi vil sikre deres tilbagevenden og sikkerhed, siger Erdogan.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyser en embedsmand fra USA, at et amerikansk hold diplomater mandag har forladt Syrien.

Diplomaterne arbejdede med projekter for at skabe stabilitet i landet.

De amerikanske soldater, der efter planen skal forlade området i det nordlige Syrien, er i tilbagetrækningens tidlige fase, oplyser embedsmanden.

To unavngivne embedsmænd oplyser ifølge Reuters, at tilbagetrækningen vil finde sted i løbet af de kommende dage.

Tyrkiets offensiv i Syrien møder kritik fra flere EU-lande. Blandt andet har Frankrig, Italien og Tyskland indstillet deres våbeneksport til tyrkerne.

- Hvis side er I på? På Natos eller på terroristernes? De kan ikke svare. Det er umuligt at forstå målet med og årsagen til deres handlinger, lyder det mandag fra den tyrkiske præsident.

Den tyrkiske offensiv i Syrien er rettet mod den kurdiske gruppe YPG. Tyrkiet mener, at YPG er en terrorgruppe, der støtter kurdiske oprørere i Tyrkiet.

YPG har været en vigtig allieret for USA under krigen i Syrien.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce