Annonce
Middelfart

Er syltet tang og blåmuslinger lige dig: Så skal du måske være havbonde i Middelfart

Undervandsfoto fra Bølgemarken i København. Foto: Lars Hestbæk/Havhøst
Middelfart Kommune og Naturpark Lillebælt oplever stor interesse for at blive havbonde.

Middelfart: Nysgerrige kunne høre mere om muligheden for at blive havbonde i en hel ny havhaveforening i Middelfart Kommune, da kommunen og Naturpark Lillebælt inviterede til informationsmøde tirsdag 8. oktober.

Interessen var stor. 75 nysgerrige mødte op og knap halvdelen, 33 personer, meldte sig til den stiftende generalforsamling, som holdes inden længe. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Til informationsmødet kunne deltagerne blandt andet høre om nyttehaverne under vandoverfladen fra Bodil Sofie Espersen, der har flere års erfaring som naturvejleder i den landsdækkende organisation Havhøst, og fra Bernt Kjær Sørensen, som er formand i Maritime Nyttehaver Kerteminde.

Der blev også smagt på sagerne, idet menuen stod på syltet tang og dampede blåmuslinger.

Annonce

Del af et netværk

Middelfart Kommune er en del af det landsdækkende netværk Havhøst, der med støtte fra Velux Fonden, Friluftsrådet og Spar Nord Fonden arbejder for at skabe større forståelse for blå økosystemer og marine ressourcer blandt andet ved at dyrke og nyde bæredygtige afgrøder som blåmuslinger og tang.

Det sker også gennem kommunens engagement i Naturpark Lillebælt, hvor formålet er at styrke og værne om områdets storslåede natur og bidrage til, at lokale og gæster får glæde af naturen i og omkring Lillebælt. Der findes i dag omkring 500 havbønder, som dyrker maritime nyttehaver langs de danske kyster, og der kommer hele tiden flere til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce