Annonce
Middelfart

Er syltet tang og blåmuslinger lige dig: Så skal du måske være havbonde i Middelfart

Undervandsfoto fra Bølgemarken i København. Foto: Lars Hestbæk/Havhøst
Middelfart Kommune og Naturpark Lillebælt oplever stor interesse for at blive havbonde.

Middelfart: Nysgerrige kunne høre mere om muligheden for at blive havbonde i en hel ny havhaveforening i Middelfart Kommune, da kommunen og Naturpark Lillebælt inviterede til informationsmøde tirsdag 8. oktober.

Interessen var stor. 75 nysgerrige mødte op og knap halvdelen, 33 personer, meldte sig til den stiftende generalforsamling, som holdes inden længe. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Til informationsmødet kunne deltagerne blandt andet høre om nyttehaverne under vandoverfladen fra Bodil Sofie Espersen, der har flere års erfaring som naturvejleder i den landsdækkende organisation Havhøst, og fra Bernt Kjær Sørensen, som er formand i Maritime Nyttehaver Kerteminde.

Der blev også smagt på sagerne, idet menuen stod på syltet tang og dampede blåmuslinger.

Annonce

Del af et netværk

Middelfart Kommune er en del af det landsdækkende netværk Havhøst, der med støtte fra Velux Fonden, Friluftsrådet og Spar Nord Fonden arbejder for at skabe større forståelse for blå økosystemer og marine ressourcer blandt andet ved at dyrke og nyde bæredygtige afgrøder som blåmuslinger og tang.

Det sker også gennem kommunens engagement i Naturpark Lillebælt, hvor formålet er at styrke og værne om områdets storslåede natur og bidrage til, at lokale og gæster får glæde af naturen i og omkring Lillebælt. Der findes i dag omkring 500 havbønder, som dyrker maritime nyttehaver langs de danske kyster, og der kommer hele tiden flere til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce