Annonce
Nyborg

Er kommunens politik for grøn omstilling blot varm luft?

Thomas Rydahl. Pressefoto
Annonce

Som konservativ mener jeg, at den grønne omstilling skal tages alvorligt. Det kan blandt andet gøres ved gradvist at omskifte kommunale biler til el-biler. Men det kræver politisk vilje.

Blækket i den underskrevne politik for grøn omstilling var knap nok tørt, da man her i avisen kunne læse, at udvalget for grøn omstilling skrinlagde tankerne om el-biler. ”Vi må lytte til sagkundskaben” var udmeldingen.

Imidlertid er Nyborg blandt de 17 eneste kommuner, som ikke anvender el-biler. Andelen af el-biler blandt de fem førende kommuner ligger på mellem 30-57 procent.

Men når man i udvalget for grøn omstilling blandt andet forlanger, at el-bilerne skal kunne køre pendulfart mellem Langtved og Langå, og ikke har overvejet etablering af ladestationer, så leder man bevidst efter hullerne i osten. Man opstiller umulige kriterier og gemmer sig bag ”sagkundskaben”.

El-biler vil før eller siden erstatte traditionelle biler. Hvor hurtigt det vil gå, er der mange forskellige holdninger til. Men udviklingen går åbenlyst i retning af flere el-biler.

Som konservativ ønsker jeg, at Nyborg Kommune gradvist påbegynder omskiftning til el-biler og etablering af ladestationer. Det vil være helt i tråd med målsætningerne i klimaloven, som er underskrevet af de fleste partier i folketinget.

Vi vil i sagens natur ikke blive frontløbere på området. Til gengæld kan vi trække på erfaringerne fra andre kommuner, og dermed bevæge os hurtigt frem i feltet. Det kan sagtens lade sig gøre, hvis vi fokuserer på mulighederne frem for begrænsningerne. Men det kræver politisk vilje og mod – det har vi i Det Konservative Folkeparti.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce