Annonce
Kerteminde

Er du vild med dans? Ny forening byder op i Kerteminde

Arkivfoto

Dance Kerteminde

Kerteminde: At fremme glæden ved bevægelse gennem dans, musik og socialt samvær. Sådan lyder formålsparagraffen blandt andet i en ny forening, der i løbet af vintermørket, har set dagens lys i Kerteminde.

Kerteminde Dance blev indviet sidst i januar og træner nu to gange om ugen, hver onsdag og lørdag. Bag initiativet står blandt andre Torben Saugmann, der nu er formand for Kerteminde Dance:

- Det kommer sig af, at de fire danseinstruktører henvendte sig til mig, fordi de længe har gået med tanken om at starte en danse-forening. Og så gjorde vi det, fortæller han.

Selvom musikken allerede spiller, og der danses på livet løs, mangler foreningen dog en enkelt formalitet: En godkendelse af Kerteminde Kommune. Det forventes at falde på plads på et møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag eftermiddag. Derefter vil foreningen kunne opnå medlemstilskud til medlemmer under 25 år fra 2020.

Kerteminde Dance og de fire instruktører Eva Anna Davidsen, Tina Aarosin Lassen, Lis Lindgaard og Ida Agerbæk holder til i kondirummet i Kerteminde-hallen. Kontingentet koster 100 kroner hvert halve år eller 35 kroner pr. gang. (hynke)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce