Annonce
Middelfart

Er du ensom? Ny digital platform skal hjælpe middelfartere med at finde sammen i fællesskaber

På Boblberg kan man finde alt fra madklubber og løbepartnere til venner og reservebedsteforældre. Arkivfoto: Claus Thorsted
Middelfart Kommune har indgået en to-årig aftale med den digitale platform Boblberg, som skal nå ud til de borgere, der ikke normalt er en del af foreningslivet.

Nordvestfyn: En digital platform, som har til formål at skabe nye fællesskaber har gjort sit indtog på Fyn. Og nu er også Middelfart Kommune hoppet med på bølgen - eller boblen om man vil. Navnet er Boblberg, og på platformen kan brugerne finde fællesskaber eller "bobler" - baseret på blandt andet interesser.

På seneste møde i Social- og Sundhedsudvalget besluttede politikerne at bruge de resterende midler fra puljerne til frivilligt socialt arbejde på en to-årig aftale med platformen. Aftalen koster kommunen 84.000 kroner om året, men stiger hvis flere borgere melder sig til og presset på supporten dermed øges.

På platformen efterspørger flere tusinde landet over alt fra vandre-partnere og madklubber til reservebedsteforældre og frivillige til lokale foreninger.

Både Odense, Assens, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Nyborg og Nordfyn har allerede indgået aftaler med Boblberg og ifølge et notat fra udvalgsmødet har flere borgere henvendt sig til kommunen med ønsket om at tage platformen i brug. Meldingen fra Nordfyn lyder, at man i løbet af det første år har koblet 400 borgere til aktiviteter, frivilligjobs eller venskaber, mens der i Assens er 1400 borgere fra kommunen tilknyttet platformen.

Fordi kommunen betaler abonnement på portalen, kan borgere i Middelfart Kommune bruge den gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce