Annonce
Kerteminde

Er dine LP-plader penge værd? Her er tre af de dyreste plader, som Kasper har haft i hænderne

Kasper Kaysen har siden 2004 drevet onlinepladebutikken VinylMusix, og har set titusindvis af plader gennem årene. Foto: Mikkel Støttrup
Kasper Kaysen har oplevet at købe flere dyre og sjældne plader for nærmest ingenting.

Nogle af de dyreste plader, som Kasper har haft fingrene i, har oftest været danske. Det skyldes, at der generelt trykkes færre af dem end amerikanske, men at musikken ikke er værre, bare fordi det er danske bands, som har indspillet dem.

Kasper Kaysen, indehaveren af onlinepladebutikken Vinylmusix.com, i Langeskov fortæller her, om tre af de dyreste plader, han har haft i hænderne.

Det sjældne album fra The Ashtrays, navngivet Ga Go Gu. foto: Mikkel Støttrup

1 Savage Rose - Dødens Triumf dobbelt-LP

- Dødens Triumf er ret mange penge værd. Her snakker jeg specifikt om dobbelt-LP versionen. Den blev printet uden tilladelse fra bandet Savage Rose, og da de fandt ud af det, fik de stoppet produktionen rigtig hurtigt. Der nåede vist kun at blive produceret omkring 100 kopier. Jeg solgte en af dem for 4500 kroner. Jeg gav selv 5 kroner for den.

Dobbelt Lp'en udkom i 1979 og er lige nu vurderet til 7500 kroner hos Clemens Antikvariat for en kopi i god stand.

2 The Ashtrays - Ga Go Gu

- The Ashtrays var et dansk band tilbage i 60'erne. De var virkelig dårlige, og deres LP solgte ikke ret godt. Det betyder, at der ikke blev lavet så mange, så her 50-60 år senere er der meget få tilbage. Det betyder, at prisen er høj. Jeg købte min dengang, Radio Luna gik ned, og den kan jeg nok få omkring 10.000 kroner for, hvis jeg beslutter at sælge den.

Ga Go Gu udkom i 1968.

3 Mew - Frengers

- Det er ret typisk, at nyere danske plader også hurtigt stiger i pris. Det er sket med blandt andet Mews udgivelse Frengers. Den er fra 2003, men allerede vurderet til 1000 kroner. Jeg har en i min private samling. Det sker faktisk ofte, at de danske udgivelser rigtig hurtigt stiger i pris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce