Annonce
Sydfyn

Er din skole på listen?: Her vurderer kommunen, der skal sættes ind med renovering

Forvaltningen i Svendborg har gjort status over skolernes forfatning i kommunen, og den viser, at der er behov for renovering på en række skoler blandt andre Tåsingeskolen her. Arkivfoto: Lasse Hansen
I 2015 satte politikerne i Svendborg penge af til renovering af faglokaler på kommunens skoler. Renoveringerne er nu færdige, og nu venter næste etape. Se listen over skoler, kommunen vurderer skal renoveres yderligere.

Svendborg: Fra 2015 til 2018 har Svendborg Kommune fået renoveret en række faglokaler på kommunens skoler for i alt otte millioner kroner. Men man er langt fra færdig endnu, viser en status, som forvaltningen har lavet.

Det var især madkundskabslokaler, der blev renoveret i perioden fra 2015 til 2018, men i kommunens overblik over behov for yderligere renoveringer, som forvaltningen har udarbejdet, står det klart, at kommunen langt fra er i mål.

Det fremgår desuden, at der er behov for at afsætte to millioner kroner om året for at komme i mål med de renoveringsarbejder, der vurderes at være behov for. Om det sker, har politikerne dog ikke taget endelig stilling til endnu.

Se herunder kommunens liste over renoveringsbehov på syv af kommunens skoler:

Annonce

1 Issø-skolen

Issøskolen

I sløjd- og håndarbejdslokalet er der behov for gennemgribende renovering og nye møbler samt nyt værktøj til metalsløjd.

I den såkaldte naturfagsbarak bør faglokalerne renoveres med henblik på indretning af bedre laboratorier og vandforsyning.

2 Nymarkskolen

Nymarkskolen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Skolens multiværksted lever ikke op til de krav, der er til et faglokale, hvor man kan undervise i håndværk- og design. Derfor vurderer forvaltningen, at der er behov for opgradering af multiværkstedet.

Biologilokalet beskrives som slidt, utidssvarende og med manglende kapacitet, hvorfor der også må sættes ind der.

3 Skårup Skole

Skårup Skole. Arkivfoto: Jørgen Outzen

Billedkunst-lokalet bør blive sat i stand, og der er behov for at opgradere det til nutidsstandard.

4 Stokkebækskolen

Stokkebækskolen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

På grund af omlægningen af klasserne, hvor 4. til 10. klasse efter sommerferien samles i Gudme, mangler der nu et lokale, hvor man kan undervise i faget Natur & Teknik.

På skolens afdeling i Hesselager er der desuden kummerlige omklædningsforhold for drengene. Omklædningen ligger nemlig i kælderen, hvor der er mørkt, og lokalet har ikke været renoveret i adskillige år, så det er altså også på kommunens "to do" liste.

5 Tved Skole

Tved Skole: Arkivfoto: Jørgen Outzen

Håndværk & Design-lokalet på Tved skole er småt. For småt faktisk, for der er ikke plads til at undervise en hel klasse ad gangen i lokalet, hvorfor der er behov for, at lokalet udvides.

Desuden vurderer kommunen, at man bør flytte faget Natur & Teknik til et andet lokale, fordi det også er for småt.

6 Tåsingeskolen

Tåsingeskolen. Arkivfoto: Lasse Hansen

Tåsingeskolen skal fra kommende skoleår håndtere opgaven omkring kommunens scienceklasser, hvilket betyder, at den nuværende faglokalesammensætning inden for naturfag ikke kan bære de nye vilkår.

Der ønskes opsætning af en let væg, maling, flytning af punktsug, to vinduer, flytning af et afløb i gulv, flytning af faste borde og nedtagning af eksisterende borde og skabe.

7 Vestermarkskolen

Vestermarkskolen.

På Vestermarkskolen er behovet for renovering i den mindre ende. Det anføres, at der i fysik/kemilokalet er behov for stikkontakter, så man kan få strøm til de bærbare computere.

Desuden fremgår det, at der er behov for at etablere en dør mellem to lokaler, som bruges til at undervise i henholdsvis fagene Håndværk og Design.

8 Vestre Skole

Vestre Skole. Arkivfoto: Roland Petersen

Også på Vestre Skole er der behov for besøg af håndværkere. På kommunens "to do"-liste fremgår det nemlig, at både omklædningslokalet til idræt og gymnastiksalen er nedslidt.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce