Annonce
Middelfart

Debat: Er det borgerservice?

Tirsdag er første åbningsdag for borgerne i det nye rådhus. Vi laver en reportage og hører borgerne om, hvad de synes om det nye byggeri.

Lokaldebat: Jeg modtager (social) pension fra Tyskland og skal derfor sende en ”Lebensbescheinigung” (bekræftelse på, at jeg er i live) til pensionskassen hvert år. Jeg synes, det er naturligt at gå til ”Borgerservice” i min kommune (Middelfart) for at få den nødvendige underskrift og et stempel på formularen.

Det er dog ikke hidtil lykkedes mig at bestille tid på borgerservice til dette via internettet, men jeg er indtil nu blevet hjulpet ubureaukratisk, når jeg har henvendt mig til borgerservice. Men forleden, mandag 24. juni ved 10-tiden, var det helt anderledes.

Den medarbejder, der skulle hjælpe ved tidsbestillingsterminalen, kunne heller ikke finde ud af at bestille tid til mit forehavende (stempel og underskrift) og måtte flere gange rådføre sig med en kollega. Til sidst fik jeg så at vide, at jeg skulle bestille tid til ”flytning” via folkeregistret.

Det tager jeg som en bekræftelse på, at jeg som almindelig borger ikke har en mulighed for selv at bestille tid via nettet i forvejen.

Jeg fik så tilbudt en tid til ”flytning” en af de næste dage. Der var ikke noget med ubureaukratisk hjælp denne gang. Konsekvensen heraf er altså, at jeg på grund af kommunens tidsbestillingssystem skal henvende mig to gange til borgerservice for at få min underskrift og mit stempel, nemlig først for at få hjælp til tidsbestilling, og på et andet tidspunkt for selve forretningen.

Er det borgerSERVICE?

Svar fra Borgerservicechef Peter Tvebro:

Borgerservice har fokus på at yde den bedst mulige service indenfor de givne rammer. Derfor har vi bl.a. indført tidsbestilling for at gøre os mere tilgængelige overfor borgerne i respekt for, at mange har en travl hverdag. Når borgerne har mulighed for at bestille tid hjemmefra, får de den tid, der passer bedst ind i deres hverdag. Rigtige mange borgere har taget tidsbestilling til sig og oplever det som en stor lettelse, at de ikke skal vente, når de møder op.

Det er muligt at bestille tid via kommunens hjemmeside på www.middelfart.dk/bestiltid eller ved at ringe til os på 8888 5500. Borgere, der oplever det vanskeligt at booke en tid online, er altid meget velkomne til at ringe til os, og vores omstilling er klar til at tage i mod tidsbestillinger for at lette borgernes hverdag.

Vi er altid åbne for, hvordan vi kan blive bedre. Derfor har vi også på baggrund af henvendelsen omkring leveattest oprettet en ny kategori i vores tidsbestillingssystem. Selvom vi har indført tidsbestilling, er det muligt at møde op på rådhuset uden at have bestilt en tid hjemmefra. I den forbindelse kan vi dog ikke garantere, at der altid er en ledig tid. Vi vil gerne opfordre borgerne til at bestille tid hjemmefra, da det sikrer den bedste service.

Venlig hilsen

Peter Tvebro

Borgerservicechef

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce