Annonce
Indland

- Er blevet kaldt halalhippie: Nu flytter radikal partileder tre dage til Vollsmose

Morten Østergaard forklarer i annoncen i de landsdækkende aviser mandag, at han vli flytte sit skrivebord "derud, hvor folk lever dør om dør med årtiers dårlig integration".

Morten Østergaard vil af med sit image som slap i udlændingepolitikken og tager på ghetto-rundtur. Onsdag til fredag vil han bo i Vollsmose.

Den radikale leder, Morten Østergaard, flytter onsdag til fredag ind i boligområdet Vollsmose i Odense, der er på regeringens liste over ghettoer i Danmark. Det oplyser De Radikale i en pressemeddelelse.

Det sker ifølge partiet som led i et opgør med partilederens image som "halalhippie".

De Radikale har mandag indrykket annoncer i fem landsdækkende aviser i form af et brev fra Østergaard. I brevet kalder partilederen debatten om udlændingepolitik for "et dukketeater". Samtidig kræver han "ærlighed om problemernes omfang":

"Gu' skal vi ej lukke alle ind i Danmark. Eller acceptere kvindeundertrykkelse. Og ja, vi risikerer en etnisk underklasse i et land, som er kendt for sin lighed. Men selvfølgelig kan verdens bedste velfærdssamfund få integrationen til at virke. Hvis vi vil," siger Morten Østergaard i annoncen.

"I mere end er årti er jeg blevet kaldt "halalhippie." Og jeg har kæmpet mod selvudnævnte "strammere." Fra Kjærsgaard til Støjberg. I dukketeatret på Christiansborg," skriver Østergaard.

"Jeg flytter mit skrivebord derud, hvor folk lever dør om dør med årtiers dårlig integration. Jeg banker på og spørger, om jeg må blive klogere," forklarer den radikale politiske leder om sine flytteplaner.

Ud over Vollsmose vil Østergaard også besøge Gellerupparken i Aarhus senere på måneden. Også en ghetto i københavnsområdet kan forvente at få Morten Østergaard på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce