Annonce
Bagsiden

Er aliens i virkeligheden os fra fremtiden?

I 1969 fik de britiske myndigheder fremstillet denne plakat, der skulle hjælpe observatører med at genkende uidentificerede flyvende objekter, baseret på beskrivelser af tidligere observationer. Illustration: U.K. National Archives
Ny bog fremlægger teori om, at de store distancer, ufoer tilbagelægger, måske ikke er rum, men tid.

Michael Masters, der er professor i antropologi ved et amerikansk universitet, har spurgt sig selv: Hvad nu, hvis mennesker i fremtiden har fundet ud af, hvordan man kan rejse i tid og derfor rejser tilbage i tiden for at studere deres forfædre, altså os?

Den tanke har han forfulgt i en ny bog, "Identified Flying Objetcs: A Multidisciplinary Scientific Approach to the UFO Phenomenon". Her noterer han sig, at aliens ofte beskrives som tobenede, hårløse, menneskeligende væsener med store hjerne, store øje, små næser og små munde.

Væsenerne er ofte i stand til at kommunikere i et sprog, vi kender, og deres teknik er godt nok avanceret, men ser ud til at være bygget på noget, vi kender. Så måske er "de" i virkeligheden "os".

Annonce

Fremtidens videnskabsfolk

Vi ved ikke, om der er liv på andre planeter. Men hvad nu, hvis man tager udgangspunkt i, hvad vi allerede ved:

- Vi ved, at vi er her. Vi ved, at mennesker eksisterer. Vi ved, at vi har en lang udviklingshistorie på denne planet. Vi ved også, at vores teknologi vil blive mere avanceret i fremtiden. Den simpleste forklaring er: At de er os, siger Michael Masters til netmediet Space.com.

Hans tanker er opstået i forbindelse med, at han selv har medvirket ved udgravninger rundt om i verden og ønsket sig, at han kunne gå tilbage i tiden, så han kunne se, hvordan for eksempel ruiner så ud, før de blev ruiner.

- De mange beretninger om bortførelser af rumvæsener ligner videnskab. Det er formentlig fremtidens antropologer, historikere og sprogforskere, der rejser tilbage i tiden for at samle information på en måde, som vi ikke kan gøre det i dag, siger Michael Masters til Space.com

Intet seriøst i den bog

Han står dog lidt alene med sin teori:

- Der er intet at tage seriøst i den bog, eftersom den bygger på forestillingen om, at tidsrejser er ikke blot mulige, men virkelige, siger ufo-skeptikeren Robert Sheaffer til Space.com.

Den britiske astronom David Darling er mere direkte:

- Ud over myterne om flyvende tallerkener og storhjernede aliens, er der ganske lidt troværdig evidens for, at de overhovedet eksisterer, siger han til Space.com og tilføjer, hvad vi jo egentlig også godt ved: At intet uidentificeret flyvende objekt nogensinde er blevet identificeret, uden at der har været en naturlig forklaring som vejr, naturfænomener eller menneskeligt håndværk.

Måske et andet fartøj

Måske er vi bare endnu ikke dygtige nok til at undersøge mystiske fænomener. Eller måske bliver vores efterfølgere dygtige nok til at camouflere sig.

Hvem siger i øvrigt de skal transportere sig rundt i en flyvende tallerken?

Måske skulle vi se lidt nærmere på de mystiske væsner, der ikke kører galt eller kommer til skade på elløbehjul ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce