Annonce
Sydfyn

EP-valget: Ollerup gik fra DF til SF

Ollerup er gået fra DF til SF på fem år. I 2014 var DF størst og Morten Messerschmidt fik 169 personlige stemmer i Ollerup, men søndag var SF størst, og Margrethe Auken hentede 130 personlige stemmer.
For fem år siden var Morten Messerschmidt og DF størst ved EP-valget på valgstedet i Ollerup. Søndag vandt SF og Margrethe Auken i Ollerup.

Ollerup: For nogen er der meget langt fra Dansk Folkeparti til SF, men det var den bevægelse, et flertal af vælgerne på valgstedet i Ollerup tog ved søndagens valg til Europa-Parlamentet.

1215 vælgere mødte frem for at stemme i Ollerup, og de 231 satte kryds ud for SF, der med en støtte fra 19,2 procent fik størst opbakning af alle partier og lister.

Ved det tilsvarende valg for fem år siden var Dansk Folkeparti størst af alle med 211 stemmer og en opbakning fra 21,5 procent af vælgerne i Ollerup.

Søndagens valgresultat i Svendborg Kommune viste fremgang for Socialdemokratiet, Venstre og De Radikale. S blev størst med støtte fra 23,2 procent mod Venstres 19,4 procent. Dansk Folkeparti gik fra 25,1 til 10,5 procent – en tendens, der ligner landsresultatet.

Venstres Morten Løkkegaard fik med støtte fra 2894 vælgere flest personlige stemmer af alle. SF’s Margrete Auken (2732) og socialdemokraterne Jeppe Kofod (2184) og Christel Schaldemose (2170) fulgte efter.

Den samlede stemmeprocent i Svendborg endte på 66,33 procent mod landsdeltagelsen på 66,0 procent.

Den højeste stemmeprocent i Svendborg var på valgstedet på Drejø, hvor 57 af de i alt 69 stemmeberettigede vælgere mødte frem og sørgede for en rekordhøj deltagelse på 82,61 procent. Lavest var deltagelsen på valgstedet i Nordre, hvor den havnede på 57,02 procent.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce