Annonce
Fyn

EP-valget er talt op på Fyn: Dansk Folkeparti får under halvt så mange stemmer som sidst

Det er kun Dansk Folkepartis spidskandidat, den hidtige retsordfører Peter Kofod, der kommer i EU-Parlamentet for partiet. Også på Fyn har vælgerne søgt andre veje ved søndagens europaparlamentsvalg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix 2019
De fynske stemmer til europaparlamentsvalget er nu talt op. Vælgerne har givet Dansk Folkeparti noget af en lussing med knap 26.000 stemmer til partiet, der dermed bliver mere end halveret.
Annonce

Også på Fyn må Dansk Folkeparti tage imod en vælgerlussing ved europaparlamentsvalget. Det står klart mandag eftermiddag med tal fra KMD, som Fyens.dk har bearbejdet.

Mens partiet fik knap 52.000 stemmer i 2014, er der denne gang kun 25.813 fynske stemmer at hente for partiet, hvis stemmetal dermed er mere en halveret i den fynske storkreds.

Den største tilbagegang er sket i Nyborgkredsen, som tæller Nyborg og Kerteminde. Her er partiet gået tilbage med 15,9 procentpoint og noterer sig for denne gang 12,3 procent af stemmerne i kredsen.

Annonce

Mest populære i Assens

Ved gårdsdagens EP-valg tegner Dansk Folkeparti sig for en andel på 8,4 til 12,5 procent af stemmerne i de fynske kredse. Flest i Assenskredsen og færrest i Odense Øst.

En markant nedgang fra 2014, hvor partiet i de fleste kredse løb med over en fjerdel af stemmerne.

Stemmerne på Fyn flugter med resultatet på landsplan, hvor Dansk Folkeparti er blevet halveret.

Med valget søndag går Dansk Folkeparti fra fire til et enkelt mandat. Kun spidskandidat Peter Kofod kommer dermed i parlamentet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce