Annonce
Nyborg

EP-valg: Valgplakaterne bliver hængende

Nyborgenserne kan godt forberede sig på, at der ikke foreløbig bliver færre valgplakater at se på. Foto: Simon Holt.
Nyborg Kommune forklarer beslutningen med, at de vil tage hensyn til politikerne og de frivillige, som i den dobbelte valgkamp har travlt.

NYBORG: Bolsjer, pamfletter, tv-debatter og valgplakater. Der er efterhånden ingen tvivl om, at danskerne snart skal til stemmeurnerne.

Specielt er det dog i år, at danskerne har hele to forskellige valgkampe at forholde sig til, da der foruden folketingsvalget grundlovsdag også skal stemmes den kommende søndag ved Europa-Parlamentsvalget.

Derfor har der det seneste stykke tid i gader og stræder rundt om i kongeriget både hængt valgplakater dedikeret til folketings- og Europa-Parlamentsvalget.

Ifølge lovgivningen på området skulle plakaterne til det sidstnævnte valg tages ned senest 3. juni, men hos Nyborg Kommune har man valgt at spare de politisk aktive for en ekstra køretur.

- Nyborg Kommune vil - i lighed med Vejdirektoratet og de fleste af landets kommuner - se mildt på reglerne, så plakaterne til Europa-Parlamentsvalget kan få lov at hænge lidt længere end de normale otte dage, skriver Nyborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det nye tiltag betyder nu, at begge typer af valgplakater senest skal være taget ned 13. juni.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce