Annonce
Kerteminde

Entreprenør har ventet 60 dage på en byggetilladelse: Får jeg ikke snart grønt lys, flytter jeg til Odense

Jonas Nielsen, indehaver af Joni Manpower ApS, vil allerhelst bygge i Kerteminde, hvor han er født og opvokset, men han begynder alligevel så småt at overveje at rykke til Odense. Arkivfoto: Jeppe M. Holm
Jonas Nielsen, indehaver af entreprenørfirmaet Joni Manpower ApS, tripper for at komme i gang med at bygge til sin virksomhed i Kerteminde. Foreløbigt har han ventet over to måneder på at få behandlet sin byggesag i Kerteminde Kommune. Nu begynder han at overveje at rykke sit firma til Odense.

Kerteminde: Ventetiden på at få behandlet en byggesag er gået den forkerte vej, selv om Kerteminde Kommune 1. april ansatte to nye medarbejdere til at behandle byggesager.

Lige nu ligger der 446 byggesager og venter på at blive færdigbehandlet.

En af sagerne er Jonas Nielsens, og selv om han lige nu har væbnet sig med tålmodighed, må han alligevel erkende, at han er frustreret, og en plan B begynder nu at presse sig på.

Jonas Nielsen er indehaver af det lokale entreprenørfirma Joni Manpower ApS, og det går så godt for hans virksomhed, at han gerne vil bygge to store haller til sine maskiner og en privatbolig på Strandvangen i Kerteminde. Her har han købt en grund af Lasto A/S med det forbehold, at Joni Manpower ApS får lov til at bygge på grunden, som er på 9700 kvadratmeter.

Privat bor han og hans familie, kone og deres fire børn på Hindsholmvej mellem Kerteminde og Mesinge, og derudover har han lejet plads til sine maskiner i en lade på en gård.

- Men det er alt for småt. Vi kan slet ikke være der, siger entreprenøren og fortæller, at firmaet nu har 14 mand fastansat, og han desuden hyrer op til 10 mand ind, når han har opgaver til det.

Annonce

Lige nu mangler vi bare det stempel fra kommunen, så vi kan komme i gang. Derfor er det frustrerende at blive ved med at vente, men det er også synd, at jeg ringer og rykker byggesagsbehandleren hele tiden, for hun kan jo ikke gøre mere.

Jonas Nielsen, indehaver af entreprenørfirmaet Joni Manpower ApS.

Har ventet i to en halv måned

Siden januar har Jonas Nielsen arbejdet på, at hans firma kunne få lov til at bygge på Strandvangen.

- Det er nu to en halv måned siden, at vi aftalte med sælger, at vi skulle købe grunden, men vi kan ikke komme til at købe den, for den er egentlig ikke udstykket. Vi venter alle bare på, at kommunen vil give os svar, forklarer han og fortæller, at han har været i kontakt med en kommunal byggesagsbehandler, og det er slet ikke den pågældende medarbejder, han vil kritisere.

- Hun er rigtig rar. Hun har fortalt os, at sagen er sendt videre, så hun har gjort, hvad hun kunne for, at vi kunne komme hurtigt i gang, siger Jonas Nielsen.

Han har materialerne til byggeriet klar, og de bliver lige nu opbevaret på andre pladser, som firmaet har lejet sig ind på.

- Derfor koster det os lige nu mange penge hver måned, at der ikke sker noget, fastslår han.

Jonas Nielsen kunne vælge at bygge i Tietgenbyen i Odense.

- Her ligger grundene jo klar til os, men jeg er født og opvokset i Kerteminde, og jeg vil gerne blive i Kerteminde, forklarer han.

- Lige nu mangler vi bare det stempel fra kommunen, så vi kan komme i gang. Derfor er det frustrerende at blive ved med at vente, men det er også synd, at jeg ringer og rykker byggesagsbehandleren hele tiden, for hun kan jo ikke gøre mere, understreger han.

- Men vi planlægger altså at bygge for omkring fire millioner, og derfor er det lidt dårligt, at der ikke sker noget, når vi er et firma, der gerne vil bruge de penge på kommunes jord. Hvis vi ringede til Odense Kommune, ville de jo stå klar med det samme, mener Jonas Nielsen.

Han fortæller, at han har en kollega, der har bygget i Tietgenbyen, og det var inden for ganske få uger, at han fik lov til at bygge, fordi det er industrijord, og der er en lokalplan for, at der må bygges.

- Der er ikke noget af det, vi vil bygge, hvor vi ikke overholder noget. Derfor var det egentlig bare at sige: Ja tak, det må I gerne. Det var jo noget andet, hvis vi skulle starte helt forfra med en lokalplan, siger Jonas Nielsen.

Plan B presser sig på

Så vidt både han og hans advokat kan se, er der ikke noget til hindre for, at han skulle kunne få lov til bygge på Strandvangen.

- Men vi tør jo ikke gå i gang med noget, før vi har grønt lys for, at der er styr på det. Vores sag kunne meget nemt lige løbe en hurtig tur rundt i rådhuset, så havde kommunen et byggeri til fire millioner kroner og en arbejdsplads til 14 mand. Derfor forstår jeg ikke kommunens prioriteringer, siger Jonas Nielsen, som fornemmer, at lysten til at bygge i lokalområdet begynder at forsvinde.

- Jeg ved godt, at de på kommunen er underbemandet, men det kan vi jo ikke rigtig leve med. Det kan vi i hvert fald ikke drive forretning på, siger han.

- Det er jo immer væk de ting, der sker i kommunen, der giver penge i kassen. Der skal ikke gå ret lang tid, før vi finder på en plan B, fastslår han.

- For det koster os mange penge om måneden, når det hele bare ligger stille.

Jonas Nielsen havde håbet, at hans firma kunne have være gået i gang med byggeriet i det tidlige forår, hvor der ikke er så meget travlhed.

Han havde satset på, at firmaet selv kunne have lavet betonarbejdet, og så kunne tømrerne tage over, men nu melder højsæsonen sig, og så har firmaet ikke så meget tid til den slags.

- Derfor er det en rigtig øv-situation for os lige nu, pointerer han.

Jonas Nielsens firma stod blandt andet for nedrivningen, da Tornøes Hotel i Kerteminde skulle bygge ud. Arkivfoto: Jeppe M. Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce