Annonce
Assens

Entreprenør får millionerstatning i kloaksag: - Nu skal jeg ud og løbe en lang tur

Torben Clausen, formand for entreprenørvirksomheden TC Anlæg A/S. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredag faldt der dom i tvisten mellem entreprenørvirksomheden TC Anlæg A/S og Assens Spildevand A/S. Torben Clausen, bestyrelsesformand i TC Anlæg A/S, glæder sig over at vinde sagen.

Glamsbjerg/Assens: - Jeg vandt sagen!

Torben Clausen, bestyrelsesformand i entreprenørvirksomheden TC Anlæg, er jublende glad i røret fredag formiddag, da han snakker med avisen.

Fredag formiddag fik han via sin advokat besked om, at han og entreprenørvirksomheden TC Anlæg A/S har vundet retssagen mod Assens Spildevand A/S.

Annonce

Den handlede om, som Fyens Stiftstiende skrev fredag morgen, hvorvidt Assens Spildevand A/S kunne give en totalentreprise med udførelse af spildevandstransportsystemet til det nye renseanlæg i Assens på strækningen Assens-Gummerup til entreprenøren Per Aarsleff A/S ud fra gældende konditioner i udbuddet. Eller mere præcist, om der var handlet i strid med med ligebehandlings- og gennemsigtighedsprincippet i udbudsloven, og dermed, som det hedder, konditionsmæssigt.


Det er ikke for pengenes skyld. Det var retfærdighedsfølelsen

Torben Clausen


Torben Clausen følte sig ved udbudsruden forbigået, fordi TC Anlæg A/S lå meget tæt op ad Per Aarsleffs tilbud, og desuden kom med nogle kritikpunkter i processen omkring udbud og tilbud.

I kendelsen, som avisen har haft lejlighed til at få resultatet af, fremgår det, at Assens Spildevand A/S skal anerkende, at Assens Spildevand A/S har handlet ansvarspådragende ved at have tildelt totalentreprisekontrakten til Per Aarsleff A/S.

Torben Clausen har bl.a. kritiseret, at tilbuddet fra Per Aarsleff A/S, ifølge ham, ikke havde indregnet det materiale (grus), der skal være omkring rørene til at fylde med, som var en del af udbudsmaterialet. TC Anlæg, og de andre entreprenører, som bød ind på opgaven, blev netop bedt om at svare på, hvilket materiale de påtænkte at anvende, og det var grus, for det stod i udbudsmaterialet, ifølge Torben Clausen.

Millionerstatning

Assens Spildevand A/S skal derudover betale fem millioner kroner - samt procesrenter - til  TC Anlæg A/S i erstatning. Torben Clausen vurderer, der er tale om cirka 6-700.000 kroner i procescenter. TC Anlæg A/S havde ellers krævet op mod 14 millioner kroner i erstatning.

Og slutteligt skal Assens Spildevand A/S betale sagsomkostningerne på 295.300 kroner til TC Anlæg A/S.

- Det eneste, jeg ikke fik medhold i, var, at de skulle ophæve kontrakten med Per Aarsleff og ophøre samarbejdet, fortæller Torben Clausen.

Han får heller ikke dækket sine egne advokatomkostninger, siger han. Ifølge Torben Clausen har han brugt 1,3-1,4 millioner kroner på advokatbistand i sagen.

- Det er ikke for pengenes skyld. Det var retfærdighedsfølelsen, siger Torben Clausen om sine mange timers arbejde med sagen.

Sagen kort fortalt

Assens Spildevand A/S udbød for lidt over to år siden en opgave med at etablere første etape af et nyt rørsystem til at transportere spildevand mellem det nye renseanlæg i Assens og de to mindre renseanlæg i Gummerup og ved Aa Strand plus en særskilt spildevandsledning fra virksomheden Kerry i Glamsbjerg. Opgaven har en værdi af omkring 100 millioner kroner eksklusive moms.

Fire entreprenørfirmaer bød ind på opagven i en forrunde, deriblandt TC Anlæg A/S og Per Aarsleff A/S. Det endte med, at Assens Spildevand A/S gav opgaven til Per Aarsleff A/S. TC Anlæg A/S har siden indbragt sagen for først Klagenævnet for Udbud og derefter anlagt en civil retssag mod Assens Spildevand A/S, fordi de ikke mener at konditionerne har været korrekte.

Arbejdet går i sin første etape fra Assens til Glamsbjerg-området. Senere går man op til Aarup.

- Nu skal jeg ud og løbe en lang tur, fortalte Torben Clausen efterfølgende, for ligesom at få tankesystemet og pulsen ned. Den havde været oppe i flere dage op til retssagen.

Annonce

Skal snakke sammen

Bestyrelsesformand for Assens Spildevand A/S, Poul Erik Kristiansen, siger, at han er skuffet over afgørelsen, men at man tager sagen til efterretning.

I avisen fredag udtalte han ellers, at han var ret sikker på, at spildevandsselskabet ville vinde, fordi sagen havde været gennem Klagenævnet for Udbud først. Her havde nævnet ikke fundet anledning til noget, hvorfor TC Anlæg valgte at gå rettens vej.

- Vi tager rettens afgørelse ad notam, og så sætter vi os ned og gennemlæser hele sagen. Og så skal vi selvfølgelig have vores advokater indover og kigge på det, man lægger til grund for sagen. Det er det eneste, jeg kan sige lige nu, siger han.

Poul Erik Kristiansen er bestyrelsesformand for Assens Forsyning A/S, hvorunder hører Assens Spildevand A/S. Arkivfoto: Kim Rune

- Så du kan ikke sige, om I anker den?

- Det skal vi have afgjort i bestyrelsen. Sagen skal selvfølgelig gennemlæses først sammen med vores advokat, svarer han.

- Hvis det nu står til troende, den her afgørelse, så betyder jo det, at I skal betale noget erstatning?

- Det tør jeg ikke sige endnu. Det afhænger helt af, hvordan vores advokat ser på sagen, om vi går videre derfra, fortæller Poul Erik Kristiansen.

Torsdag meddelte Per Aarsleff A/S til avisen, at de ikke havde kommentarer til sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Assens Forsynings administrerende direktør Birger Strandby Ernst. Assens Spildevand A/S er et datterselskab under forsyningsselskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce