Annonce
Middelfart

Entré koster det, du vil give: Tysk fløjteensemble besøger Brenderup Kirke

Flauti Eckernförde spiller på en lang række spændende gamle fløjter. PR-foto

Brenderup: Lørdag 24. august klokken 16 får Brenderup Kirke besøg af et lille tysk firemands fløjteensemble, som medbringer ikke færre end 15 forskellige fløjter. De fleste af fløjterne er gamle, nogle så gamle, at de er lavet af oksehorn.

Gamle eller ej, så er lyden i top for alle fløjterne, både sopran, alt, tenor, bas, subbas og den mægtige storbasfløjte.

De fire musikere er Monika Wesnigk, Inge Reese, Kerstin Graw og Ursula Bookmeyer, som tilsammen kalder sig Flauti Eckernförde. Det meste af musikken er komponeret for mellem to og fem hundrede år siden, men der er også blevet plads til lidt fra vores eget århundrede, så koncerten er også en rejse i tid og kultur.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Brenderup Højskole og Brenderup Kirke. Alle er velkomne, og der er gratis adgang - eller det vil sige: Kvinderne spiller for det, som publikum ønsker at give dem bagefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce