Annonce
Odense

Ensretning i centrum: Gader i indre Odense bliver til cykelgader

Trafikforholdene i Klaregade, Mageløs, Klingenberg og Sankt Knuds Kirkestræde ændres markant. Taxaer får nye holdepladser, gennemkørsel lukkes om aftenen, og cykler får fortrinsret.
Annonce

Centrum: Hvis du er vant til at tage en taxa i området ved Klingenberg bag Magasin, må du snart belave dig på at skulle gå længere for at finde en vogn. Til gengæld bliver biltrafikken mellem Klaregade og Klingenberg lukket i aften- og nattetimerne, så det bliver mere sikkert at færdes i området i de mørke timer.

Det er en del af de trafikændringer, som Odense Kommune er gået i gang med at etablere i centrum af byen, hvor tre gader skal omdannes til cykelgader.

Den sydlige del af Klaregade (fra Mageløs til krydset Filosofgangen/Klosterbakken) får status af cykelgade. Det samme gør Mageløs mellem Holsedore og Klaregade, samt Sankt Knuds Kirkestræde umiddelbart på den anden side af Klaregade.

FAKTA Sådan er reglerne på en cykelgade

  • Odense har allerede tre cykelgader: Rødegårdsvej på strækningerne fra Nyborgvej til Reventlowsvej og fra Stærmosegårdsvej til Niels Bohrs Allé samt den sydlige del af Klaregade ned til Hunderupvej ved Nonnebakken.
  • Kørebanen i en cykelgade er reserveret til cykler og små knallerter. Andre køretøjer må køre i gaden, hvis det fremgår af en undertavle til cykelgadeskiltet, fx en tavle med teksten "Kørsel tilladt".
  • Kørsel i cykelgader skal ske med en hastighed svarende til hastigheden for cyklister, som regel under 30 km/t.
  • De kørende skal udvise særlig agtpågivenhed og hensynsfuldhed over for hinanden. Cyklister må gerne brede sig ud over gaden, men kørende må ikke unødigt hindre andre kørende i at komme frem.
  • Parkering i en cykelgade må ikke ske uden for særligt afmærkede pladser.

Kilde: Odense Kommune

Annonce

Ensretning og forbud

Både Sankt Knuds Kirkestræde og Klingenberg bliver ensrettet i retning mod Flakhaven, og mellem klokken 21 og syv om morgenen får biler og andre motorkøretøjer forbud mod at køre igennem gaderne, blandt andet for at øge sikkerheden for gæsterne i nattelivet i området. I krydset ved Klaregade, Mageløs og Sankt Knuds Kirkestræde bliver der malet nye, skrå fodgængerfelter, som skal øge andre trafikanters opmærksomhed på fodgængerne.

Taxaerne, som hidtil har kunnet holde på Klingenberg og i Sankt Knuds Stræde, får fremover holdepladser i Klaregade, og både i Sankt Knuds Kirkestræde, på Klingenberg og i Klaregade etableres læssezoner, som må bruges til af- og pålæsning af varer mellem klokken syv og 21.

Det er fortsat muligt at levere varer i gågaderne mellem klokken fire og 11 efter de regler, som Odense Kommune har opstillet.

Cyklister og fodgængere får bedre vilkår i det indre Odense, når en del af Mageløs, Klaregade samt Sankt Knuds Kirkestræde omdannes til cykelgader. Kort: Odense Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce