Annonce
Odense

Ensomme unge: Kommunen har et ansvar

Komsammen i Odense er et tilbud for unge, der føler sig ensomme eller bare har behov for at komme lidt ud. Det er unge frivillige, der holder det hver mandag aften i Frivilligcenteret i Odense. Men der mangler unge, fortæller de frivillige. Foto: Robert Wengler

De stærke organisationer bag disse tilbud er vigtige, men et mere systematisk samarbejde mellem de kommunale- og civile aktører kan have en god effekt, mener forsker Mathias Lasgaard.

Odense: Det er godt, at der står nogle stærke organisationer bag tilbuddene for ensomme unge. Det påpeger lektor og forsker i ensomhed Mathias Lasgaard fra Syddansk Universitet.

For få år tilbage poppede mange lokale projekter op, men de lukkede hurtigt igen. I dag står organisationer såsom Ventilen, der står bag Komsammen i Odense, stærkere, og mange steder er man blevet god til at give de frivillige træning.

Men kommunen kan også spille en væsentlig rolle.

Løsningen på at få flere unge ud af ensomheden ligger nemlig i følge Mathias Lasgaard i at kommunerne og de frivillige samarbejder bedre og mere systematisk.

- Kommunen kender ofte de her unge i forvejen, så i det omfang at kommunen kan have tillid til, at der findes gode kvalitetstilbud ikke i form af behandling, men mere i form af et øverum, hvor man kan møde andre unge, er der også mulighed for, at kommunen mere systematisk skubber disse unge ud i de tilbud, siger Mathias Lasgaard.

Det er nemlig rigtigt svært for de ensomme unge selv at tage initiativet til at bede om hjælp.

- Det er ofte væsentligt, at den ensomme person bliver prikket til eller henvist af andre. Det kan være via ungdomsuddannelserne, universitetet og folkeskoler, når for eksempelvis en sundhedsplejersker, studievejleder eller lærer spotter noget, der giver anledning til bekymring, fortæller Mathias Lasgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce