Annonce
Danmark

Enorm flamingo vækker opsigt: Er det verdens største badedyr?

Det er ikke underligt, at badedyret vækker opsigt. Foto: Hanne Beck
En umådelig stor pink flamingo vækker lige for tiden opsigt på strande i Sønderjylland.

Aabenraa: Det dansker sommervejr er over os, og hedebølgen har de seneste dage ramt det danske land.

Det får naturligt mange danskere til at valfarte til strande rundt omkring i landet.

Men i og omkring Aabenraa kigger mange lige en ekstra gang - både på strandene og på vejene. En lille gruppe unge har nemlig investeret i et badedyr, der er lidt ud over det sædvandlige:

En stor, pink flamingo, og den tangerer muligvis til at være blandt verdens største.

Den vækker hvert fald stor opsigt på flere strande i Aabenraa, og når den transporteres til og fra stranden.

JydskeVestkysten mødte den store flamingo sidst på eftermiddagen torsdag ved en hæveautomat midt i Aabenraa, og da var den på vej til Aabæk Strand tæt ved Aabenraa. Om onsdagen vakte den opsigt på Sønderstrand i Aabenraa, og ejerne fortæller, at alle bare vil have et billede af den.

Det tager intet mindre end en time med en kompressor at få luft nok i flamingoen, men så er der også plads til omkring 10 voksne. Det er i hvert fald rekorden indtil videre.

Flamingoen er købt i Citti-Park i Flensborg. Normalprisen er 400 euro, men det lykkedes ejerne at få den ned på 180 euro.

Annonce
Den pink flamingo fylder godt op i landskabet, og den vækker stor opsigt. Foto: Henrik Dürr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce