Annonce
Fyn

Enkelte er fortsat uden internet efter kortslutning: De sidste fejl ventes rettet inden middag

Det chok, kortslutningen fra en transformorstation på Fyn i et millisekund skabte på det overordnede elnet, gav problemer i både Middelfart, Fredericia, Vejle, Kolding, Vejen og opland. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Både fiberbredbånd, el, vand og varme var påvirket af kortslutningen på en transformerstation på Fyn. Ifølge Ewii er de sidste udfordringer løst i løbet af torsdagen.
Annonce

Trekantområdet/Fyn: Enkelte kunder i Trekantområdet og på Fyn er fortsat være uden internet, men inden for få timer forventes det, at alt fungerer som tilsigtet.

Sådan lyder meldingen fra forsyningsselskabet Ewii torsdag formiddag.

Onsdag betød en kortslutning i en transformerstation på Vestfyn, at varmepumper, vandforsyning, internet, tv og telefon gik ned eller var ustabilt i et større område ved Middelfart, Fredericia, Vejle, Kolding, Vejen samt opland.

- Med hensyn til el, vand og varme kører vi igen med normal drift. Det har vi gjort siden i går eftermiddag (onsdag, red.) klokken 15, siger Carsten Pedersen, der er driftsovervågningschef hos Ewii, til Fredericia Dagblad.


Jeg sidder og kigger på vores køskærm, og vi er lige nu gået fra ret mange kunder i kø til næsten ingen kø, så det tyder på, at det er begyndt at blive tygget i gennem, så jeg er forholdsvis positiv med hensyn til, at det er de sidste, der lige manglede fra i går.

Allan Birkelev, kundeservicechef for fiberbredbånd hos Ewii


Han har ikke et præcist overblik over, hvor mange kunder der har været ramt.

- Der er 140.000 kunder i Trekantområdet. De har været påvirket i større eller mindre grad, men da vi ikke har varmeforsyning alle steder, er det ikke til at sige.

Annonce

Internet til alle torsdag

Kortslutningen ramte en række af Ewiis fiberbredbåndskunder, men også på den front er Ewii efterhånden tilbage til normal drift.

- Det har ramt noget udstyr, der styrer tildeling af IP-adresser til enkelte kunder. Det er den problemstilling, der bliver løbet på lige pt, siger Allan Birkelev, der er kundeservicechef for fiberbredbånd hos Ewii.

- Jeg sidder og kigger på vores køskærm, og vi er lige nu gået fra ret mange kunder i kø til næsten ingen kø, så det tyder på, at det er begyndt at blive tygget i gennem, så jeg er forholdsvis positiv med hensyn til, at det er de sidste, der lige manglede fra i går.

I Middelfart var en af stationerne ramt af strømsvigtet, så strømtildelingen til en hel station var lagt ned. Den udfordring blev løst onsdag. Generelt forventer Allan Birkelev, at alle de sidste udfordringer løses inden middagstid.

- Der kan være nogle enkelte kunder, hvor fiberboksen er gået i stykker på grund af strømsvigtet i går. Dem skal vi have skiftet efterfølgende, men vi har endnu ikke helt overblik over, hvor mange det drejer sig om, siger Allan Birkelev.

Kortslutningen, der fandt sted onsdag klokken 10.41, betød, at 5000 husstande på Vestfyn var uden strøm til klokken 10.55.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

Roya og Kefa kæmper imod social kontrol: - Vi skal gøre kvinderne stærke nok til at afvise imamerne

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Annonce